Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr)

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je određivanje mjera opreza Darku Kovačeviću, poznatijem pod nadimkom Daruvarac.


Darko Kovačević Daruvarac, koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, u nedjelju izlazi iz istražnog zatvora. Mjere opreza bile su mu ukinute, a zadarsko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je da mu se one opet odrede, doznaje DNEVNIK.hr. 

Vezani članci Privođenje petorice mladića u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) Policija privela osumnjičenike: Petorica koja se terete za stravičan slučaj silovanja kod Zadra u pritvoru ostaju 30 dana Darko Kovačević Daruvarac (Foto: Arhiva/Dino Stanin/PIXSELL) Državno odvjetništvo u Zadru žalilo se na neodređivanje mjera opreza Daruvarcu

Odvjetništvo je predložilo mjere opreza zabrane napuštanja boravišta, obveznog javljanja državnom tijelu, zabrana približavanja i uspostavljanja veze s oštećenicom, te privremeno oduzimanje putnih isprava.

Na zadarskom Općinskom sudu potvrdili su nam da su zaprimili zahtjev tužiteljstva, kao i da je na Sud stigla žalba na prvostupanjsku presudu.

Kako doznajemo, izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru o zahtjevu tužiteljstva za određivanje mjera opreza odlučivat će u petak. Na istoj će sjednici odlučiti i o ukidanju istražnoga zatvora za Daruvarca. 

Kako mjere opreza ne mogu biti na snazi dok je osmnjičenik u pritvoru, one su na prijedlog Daruvarčeva odvjetnika bile ukinute, pa su mu vraćene i putovnica i osobna iskaznica.

Bez mjera opreza Daruvarac bi teoretski nakon izlaska iz istražnog zatvora mogao napustiti Hrvatsku i otići u susjednu Bosnu i Hercegovinu, čiji je također državljanin.