Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sud odlučuje sutra

Evo koje mjere opreza Općinsko državno odvjetništvo traži za Daruvarca

Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr)
Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je određivanje mjera opreza Darku Kovačeviću, poznatijem pod nadimkom Daruvarac.

Darko Kovačević Daruvarac, koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora, u nedjelju izlazi iz istražnog zatvora. Mjere opreza bile su mu ukinute, a zadarsko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je da mu se one opet odrede, doznaje DNEVNIK.hr. 

Pročitajte i ovo Darko Kovačević Daruvarac (Foto/Arhiva: Dino Stanin/Pixsell) može se približiti žrtvi Odbijena žalba Odvjetništva: Daruvarac presudu čeka na slobodi – bez mjera opreza Slika nije dostupna na potezu viši sud Državno odvjetništvo u Zadru žalilo se na neodređivanje mjera opreza Daruvarcu

Odvjetništvo je predložilo mjere opreza zabrane napuštanja boravišta, obveznog javljanja državnom tijelu, zabrana približavanja i uspostavljanja veze s oštećenicom, te privremeno oduzimanje putnih isprava.

Na zadarskom Općinskom sudu potvrdili su nam da su zaprimili zahtjev tužiteljstva, kao i da je na Sud stigla žalba na prvostupanjsku presudu.

Kako doznajemo, izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru o zahtjevu tužiteljstva za određivanje mjera opreza odlučivat će u petak. Na istoj će sjednici odlučiti i o ukidanju istražnoga zatvora za Daruvarca. 

Kako mjere opreza ne mogu biti na snazi dok je osmnjičenik u pritvoru, one su na prijedlog Daruvarčeva odvjetnika bile ukinute, pa su mu vraćene i putovnica i osobna iskaznica.

Bez mjera opreza Daruvarac bi teoretski nakon izlaska iz istražnog zatvora mogao napustiti Hrvatsku i otići u susjednu Bosnu i Hercegovinu, čiji je također državljanin. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene