Karlo Starčević, novi je gradonačelnik Gospića i jedno od iznenađenja lokalnih izbora.


Iako je cijelo vrijeme pristizanja prebrojanih glasova HDZ-ov Petar Krmpotić bio u vodstvu, u konačnici je ipak pobijedio Starčević i to sa svega 123 glasa više.

Vezani članci Muškarac na kiosku, ilustracija Zaražen koronom prošetao se do kioska: Ugledni gospićki poduzetnik prijavljen zbog širenja bolesti Predsjednik HSP-a Karlo Starčević (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL) HSP prozvao Predsjednicu zbog Za dom spremni: "Negiranjem pozdrava pljunuli ste u lice hrvatskog naroda"

"Hvala Bogu i Gospićanima i svim mojim biračima. Gospić je slobodan grad. Večeras je zajedništvo u gradu, kompletan grad se slio kod mene. Od danas nema više podjela", poručio je sinoć za DNEVNIK.hr Starčević, koji je upriličio veliku proslavu u središtu Gospića, gdje su svirale dvije muzike i točilo se pivo iz njegove pivovare.

Starčević je naime vlasnik pivovare Ličanka poznate po proizvodnji Velebitske pive. Prije šest godina izazvao je buru reakcija kad je homofobnim pismom odbio sponzorirati festival mladih alternativaca u Velikoj Gorici kojeg je organizirala mreža udruga G.A.S. (Gorička alternativna scena).

Punkere i rockere optužio za pedofiliju

U svom je odgovoru kazao kako su punkeri i rockeri počeli s "pedofilijom i homoseksualizmom".

"Poštovana, puno hvala na Vašoj ponudi. Moje pitanje je tko je počeo sa pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri. Da li Vi ovo nama podmećete ili stvarno ne znate da nije poželjno vuku ostaviti ovce na čuvanje. Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega. Mislim da sam Vam sve rekao. Sa poštovanjem, Karlo Starčević”, navodi se u njegovom odgovoru.

Nakon što je pismo objavljeno u medijima, Starčević se branio kako "nije rasist" te poručio da ne želi sponzorirati "nekakav afrički rock" jer preferira tamburašku glazbu ili hercegovačku gangu. Ironično, predstavnici udruga poručili kako su se Starčeviću obratili upravo zbog toga što su punkeri i rockeri među najvećim obožavateljima Velebitskog piva.

Karlo Starčević za predsjednika HSP-a izabran je u veljači ove godine nakon što je bivši predsjednik Daniel Srb u emotivnom oproštajnom govoru zahvalio svim svojim suradnicima i stranačkim dužnosnicima koji su "u teškim vremenima očuvali Hrvatsku stranku prava".

Starčević je tada u sedam točaka predstavio svoj program novog HSP-a u kojem, kako kaže ima mjesta za sve slobodno misleće ljude koji su spremni uhvatiti se s ključnim problemima Hrvata na cijelom nacionalnom prostoru, priopćili su iz HSP-a.

Kada je u pitanju stranačka politika Starčević je najavio da nema odstupanja od poznatih stavova pravaša, te najavio žestoku borbu za povratak HSP-a na velika vrata na političku scenu u Hrvatskoj i najavio značajna stranačka pojačanja nezavisnih intelektualaca.

U nacističkom plakatu ne vidi ništa sporno

Nakon što je HSP na Korčuli objavio predizborni plakat koji je bio gotovo identična kopija plakata za nacističke radne akcije, Starčević je poručio kako kako je svaka usporedba s nacističkim plakatom zlonamjerna.

"Plakat Hrvatske stranke prava za Grad Korčulu predstavlja obitelj, vjeru i Domovinu i kao takav ne može biti sporan nikom tko drži do obitelji, vjere i Domovine", navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Starčević.

Lokalni HSP istovremeno se "ispričao zbog propusta" te je najavio kako će krivac biti isključen iz stranke.