Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko tu koga?

Lokalni HSP najavio sankcije zbog "nacističkog" plakata, a središnjici ništa nije sporno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se HSP Dubrovačko-neretvanske županije jučer ogradio od njihovog predizbornog plakata na Korčuli, koji neodoljivo podsjeća na plakat za nacističke radne akcije, iz središnjice stranke danas dolaze drugačije poruke.

Lokalni HSP se "ispričava zbog propusta" i najavljuje kako će krivac biti isključen iz stranke, dok istovremeno iz središnjice stranke poručuju kako je svaka usporedba s nacističkim plakatom zlonamjerna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna očekuju 8 mandata Most predao izborne liste: "Vaš glas je kod nas siguran, znate da vas nećemo prevariti" Slika nije dostupna predali listu DIP-u Lista ''nepotrošenih ljudi'': NHR i HSP predstavili zajedničke kandidate za izbore za Europski parlament

"Plakat Hrvatske stranke prava za Grad Korčulu predstavlja obitelj, vjeru i Domovinu i kao takav ne može biti sporan nikom tko drži do obitelji, vjere i Domovine", navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Karlo Starčević, predsjednik HSP-a.

Druga priča dolazi iz HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije.

"Ne samo da se ograđujemo od plakata koji se pojavio na Korčuli, nego se i ispričavamo hrvatskoj javnosti zbog tog sramotnog čina. Već je utvrđen identitet krivca, koji će u najkraćem roku, prema pravilima našeg Statuta, biti izopćen iz stranke. Istovremeno se ispričavamo i svim ljudima, koji na razne načine podržavaju rad naše stranke i predizbornu kampanju, zbog navedenog incidenta", poručili su iz HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjetimo, korčulanski HSP na svojim je Facebook stranicama objavio predizborni plakat koji je očita kopija nacističkog plakata za radne akcije.

Plakat HSP-a gotovo identična kopija plakata za nacističke radne akcije poznate pod nazivom "Winterhilfswerk des Deutschen Volkes" ("Zimska pomoć za njemački narod").

Riječ je akciji čiji je cilj bio skupljanje pomoći tijekom zimskog perioda. Akciju je pokrenuo Heinrich Bruning 1931., a trajala je do 1945. godine s ciljem prikupljanja humanitarne pomoći za siromašne Nijemce.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene