Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Miče se iz ekipe"

Jakovina podnio ostavku u SDP-u: "Ne mogu se složiti sa šalabahter demokracijom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tihomir Jakovina podnio je ostavku u SDP-u

Tihomir Jakovina podnio je ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije SDP-a Brodsko-posavske županije, potvrdio je za Dnevnik.hr Jakovina.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

Tekst njegove ostavke prenosimo u cijelosti:

"Potpuno je legitimno i razumljivo da novi predsjednik stranke bira svoj tim s kojim će surađivati, raditi i voditi SDP-u narednom periodu s ciljem ostvarenja što boljih izbornih rezultata (i u tome ti, Bero, iskreno želim svu sreću). Ono s čim se nikada nisam mogao i ne želim složiti, a o čemu sam više puta javno govorio na tijelima stranke, je način izbora dijela tog tima - pomoću tzv. "šalabahter demokracije" koju smo, nažalost, ponovo imali prilike vidjeti i na zadnjoj izbornoj konvenciji.

Posebno napominjem da ovo ne ističem kao razočarani kandidat koji nije prošao na izbornoj konvenciji, jer se u zadnja dva izborna ciklusa nisam kandidirao za ni jednu funkciju, već sa željom da budemo što bolji i uspješniji u budućnosti te da nam u najodgovornijim tijelima stranke budu najuspješnije kolegice i kolege koji iza sebe imaju najbolje rezultate, a ne one koji su najvještiji u unutarstranačkim igricama i pisanju šalabahtera.

Sportskim rječnikom rečeno, Bero - novi si selektor koji mora izabrati stručni tim, igrače na terenu i taktiku igre kako bi došao do pobjede. Stoga se pomičem iz ekipe. Naime, ne mogu i ne znam igrati s dijelom igrača u našoj stranci kojima su najvažnije trening-utakmice unutar momčadi s puno nesportskih startova i udaraca iza leđa ili ispod pojasa. U svojoj sportskoj karijeri uvijek sam znao tko mi je pravi suparnik i kako se sa svojom ekipom gine na terenu za pobjedu u derbiju ili osvaja prvenstvo.

Zbog takve taktike sam uvijek pobjeđivao na lokalnim izborima i ostvarivao najbolje rezultate SDP-a na parlamentarnim izborima koje sam vodio kao direktor kampanje. ŽO SDP-a Brodsko-posavske ostavljam u značajno boljem stanju od onoga što sam zatekao 2009. g. - u organizacijskom, financijskom ali i rezultatskom pogledu. Također, ostavku podnosim na način da ostavljam dovoljno vremena da se provedu unutarstranački izbori za Predsjednika ŽO kao i da se odrade pripreme za predstojeće lokalne izbore.

Vama pak želim puno razboritih odluka, pameti, energije i sreće kako bi naš SDP bio još jači i uspješniji.

Drugarski pozdrav,

Tihomir Jakovina"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene