Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh riječke tvrtke

The Economist hrvatsko rješenje za brodogradilišta uvrstio u Top 4 inovacije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski tjednik The Economist uvrstio je inovativni poslovni model za brodogradilišta riječke tvrtke as2con-alveus, čija se osnovna ideja temelji se na eksploataciji broda kao dijela imovine brodogradilišta, među četiri najbolja rješenja na natječaju za inovativne poslovne modele.

Naime, The Economist je u listopadu 2010. raspisao natječaj čiji je glavni kriteriji kod ocjenjivanja bio stupanj inovacije, održivost i utjecaj implementacije poslovnog modela, piše Banka.hr.

Pročitajte i ovo Brodogradilište 3. maj Nova faza 3. maj prihvatio plan mjera kriznog upravljanja: Vlada je postavila uvjet Suđenje za aferu Uljanik - 4 119 milijuna eura Počelo suđenje u slučaju Uljanik: Optuženi se izjasnili o krivnji, ne pristaju na naknadu štete

'Budući da je osnovna djelatnost tvrtke as2con usko vezana uz brodogradnju, primarni cilj bio nam je pomoći razvoju hrvatske brodogradnje, u čiji potencijal, zbog njene duge tradicije i kvalitete krajnjeg proizvoda, iskreno vjerujemo', istaknuo je za Banku.hr Alan Klanac, direktor riječke tvrtke. U tu svrhu osmišljen je inovativni poslovni model za brodogradilišta pod nazivom 'Brodogradilište usluga: Novi poslovni model za brodogradilišta bez poticaja' koji je prijavljen na natječaj.

>> Što bi za hobi imao jedan radnik brodogradilišta?

Osnovna ideja prijedloga temelji se na promjeni eksploatacije proizvedenog broda od strane brodogradilišta, ne više kao izvora prihoda, već kao dijela imovine, što može znatno popraviti njihovu lošu financijsku situaciju.

Predstavljanje najboljih održat će se na sveučilištu Berkeley

Nakon prvog eliminacijskog kruga taj je projekt uvršten među Top 8 između više od 100 pristiglih prijava iz cijelog svijeta. Sljedeća faza izbora bila je održavanje intervjua s Alanom Klancem, idejnim začetnikom, nakon čega je projekt uvršten među četiri najbolja.

Predstavljanje projekata i odluka o najboljem održat će se na konferenciji Poslovnih ideja i inovacija na Sveučilištu Berkeley u Kaliforniji od 23. do 24. ožujka 2011. godine. Predstavnici riječkog as2cona branit će ideju ispred članova stručnog povjerenstva po uzoru na TV show Dragon´s Den u kojem poduzetnici iznose svoje poslovne ideje kako bi osigurali financijsku podršku od strane potencijalnih investitora.

Najbolji projekt dobit će novčanu nagradu u iznosu od 5.000 dolara, a svi finalisti bit će predstavljeni u internetskom izdanju časopisa The Economist.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene