Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Odgovor je...

TEST: Utječe li pakiranje na okus mesa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva komada mesa, svinjetinu i junetinu, zapakirali su na dva različita načina. Nakon 5 dana ispekli su ih na roštilju.

Ekipa Provjerenog zapakirala je meso u vakuumu i metodom modificirane atmosfere, kako bi doznala: utječe li pakiranje na okus mesa?

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

>>Ideja koja mijenja svijet

Što bi se trebalo dogoditi s mesom, objasnio im je Mario Ščetar s prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. ''Smatram da će meso zapakirano u modificiranoj atmosferi nakon par dana vašeg testiranja, imati crvenu boju. Dok će kod vakum pakiranja doći do izbljeđivanja boje iz razloga što kod modificirane atmosfere dodajemo kisik i on na taj način zapravo reagira s hemoglobinom i nastaje oksihemoglobin koji daje intenzivno crvenu boju'', rekao je.

>>Sankcionirat će se držanje stoke bez nadzora!

No, promjene u kvaliteti ne bi trebalo biti. ''U samoj kvaliteti neće doći do nekakve promjene osim jedino i isključivo do promjene same boje mesa. Mikrobiološki i kod vakum pakiranja i kod pakiranja u modificiranoj atmosferi kvaliteta mesa bi trebala ostati ista'', pojasnio je Ščetar.

Nakon 5 dana, zapakirano meso pripremili su na roštilju. Sutra u Provjerenom u 21:30 doznajte što su rekli kušači!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene