Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolijao na aerodromu

Britanac kojeg se sumnjiči za ubojstvo nožem na Zrću doveden na ispitivanje u novaljsku policiju

Osumnjičenik za ubojstvo na Zrću (Foto: N1)
Osumnjičenik za ubojstvo na Zrću (Foto: N1) N1
Aktualno Galerija Zrće, očevid (Foto: Dnevnik.hr) Zrće, očevid (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Osumnjičenik za ubojstvo na Zrću (Foto: N1) Galerija 1/2 >>
Policija je uhitila osumnjičenog za ubojstvo na Zrću, obavijestio je javnost ministar Božinović. Osumnjičeni je uhićen u zračnoj luci u Splitu.

Policija je u splitskoj zračnoj luci u četvrtak ujutro uhitila britanskog državljanina osumnjičenog za jučerašnje ubojstvo sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTRAGA U TIJEKU Jezivi detalji ubojstva na Zrću: Ubojica prije uhićenja razbio mobitel, za smaknuće mu ponudili vrtoglavu cifru Očevid ubojstva na Pagu - 8 Duge cijevi na ulicama Zadra Odvjetnik ubojice sa Zrća se požalio: "Psihički je dosta loše, ima zdravstvenih tegoba..."

"Identificirali smo osobu koju se dovodi u sumnju da je počinila ubojstvo na Zrću. Informacija je razaslana u cijeli sustav, svim policijskim postajama, i jutros je osoba uhićena u zračnoj luci u Splitu", rekao je u četvrtak ministar Božinović.

Dodao je da je osumnjičeni državljanin Velike Britanije.

Uhićen prilikom izlazne granične kontrole

O uhićenju se priopćenjem oglasila i policija.

"Na aerodromu Resnik kod Splita u četvrtak u 9:30 granična policija uhitila je 25-godišnjeg britanskog državljanina osumnjičenog za ubojstvo i pokušaj ubojstva sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću", izvijestili su u iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Britanca su uhitili policijski službenici Postaje granične policije Split-Resnik.

U priopćenju MUP-a stoji da je tijekom kriminalističkog istraživanja policija u srijedu navečer saznala mogućeg počinitelja te utvrdila njegov puni identitet.

Zbog opasnosti od bijega za njim je raspisana potraga i o tome su obaviještene sve ustrojstvene jedinice policije i svi službujući policajci, s naglaskom na granične prijelaze i zračne luke.

25-godišnjak je uhićen prilikom izlazne granične kontrole u pokušaju napuštanja RH.

Kriminalističko istraživanje u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom nastavlja se radi utvrđivanja drugih sudionika i svih ostalih okolnosti događaja, priopćio je MUP.

Britanac osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka na Zrću u četvrtak poslijepodne doveden je u policijsku postaju u Novalji na Pagu, kako je javila N1 televizija, gdje će biti ispitan, nakon čega bi trebao prenoćiti u policijskom pritvoru u Zadru, doznaje se u policiji.

Zbog sumnji da je odgovoran za ubojstvo jednog i pokušaj ubojstva drugog sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću očekuje ga kriminalističko istraživanje koje će policija provesti u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom.

Policija je ranije izvijestila da istraživanje nastavlja „radi utvrđivanja drugih sudionika i svih ostalih okolnosti događaja“.

Slijedi noć u pritvoru pa ispitivanje u Državnom odvjetništvu

Nakon ispitivanja u novaljskoj policiji osumnjičeni Britanac najvjerojatnije će biti predan pritvorskom nadzorniku u Zadru. Prije pokretanja istrage u petak će ga ispitati i državno odvjetništvo koje za osumnjičenog može zatražiti i istražni zatvor o čemu odlučuje sudac istrage Županijskog suda.

Zločin se dogodio ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro kad se sukobilo više stranaca. U tom je sukobu ubijen 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dvojica ozlijeđena. Jedan je zbog težih ozljeda smješten u zadarsku bolnicu i više nije u životnoj opasnosti, dok lakše ozlijeđeni nije bio hospitaliziran.

Osumnjičeni Britanac navodno je u vezu sa zločinom doveden uz pomoć snimki nadzornih kamera. Za njim je raspisana potraga i obaviještene su sve policijske jedinice pa je uhićen prilikom granične kontrole kada je pokušao napustiti Hrvatsku.

Svjedok ubojstva na Zrću: "Vidio sam muškarca kako leži na podu. Drugi je stajao prekriven krvlju..."

Podsjetimo, u sukobu dviju britanskih skupina u srijedu jedan je Britanac na plaži Zrće ubijen hladnim oružjem, a dvojica su ozlijeđena. Sve se dogodilo tijekom održavanja festivala, na koji je u Novalju stiglo 12.500 posjetitelja iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Za britanski The Sun svjedok događanja (19) iz Dublina rekao je kako je 24-satni festival iznenada zaustavljen tijekom nastupa jednog od DJ-eva, a nakon stravičnog napada.

"Vidio sam muškarca kako leži na podu, a drugi je stajao, dok su mu leđa bila prekrivena krvlju. Još jedan muškarac rukom je uhvatio ranjenog prijatelja i držao je komad tkanine ili nešto drugo na njegovoj rani. U samo nekoliko sekundi oko muškarca na podu stvorilo se mnoštvo ljudi i nisam ga mogao dobro vidjeti", rekao je 19-godišnjak.

Dodao je kako je trag krvi bio od mjesta događaja do izlaza.

"Moglo bi se reći da su svi bili poprilično šokirani", zaključio je.

"DJ je morao prekinuti nastup i rekao je da se dogodio 'vrlo ozbiljan incident' i da svi moraju otići", ispričao je za The Sun mladi Irac koji je želio ostati anoniman.

Ono što se neslužbeno može čuti na Zrću i u Novalji je da je vrlo vjerojatan motiv ubojstva droga, odnosno prodaja droge. Da na Zrću ima droge, nije tajna, a prema podacima ličko-senjske policijse uprave, od početka lipnja imali su 41 zapljenu droge.

Britanac ranjen na Zrću više nije u životnoj opasnosti

Britanac (26) koji je nakon sukoba ispred noćnog kluba na plaži Zrće u Novalji u srijedu s teškim ozljedama primljen u Opću bolnicu Zadar više nije životno ugrožen, doznaje se u bolnici.

"Stanje teško ozlijeđenog muškarca poboljšano je, više nije životno ugrožen i iz jedinice intenzivnog liječenja u četvrtak oko podneva premješten je na odjel kirurgije", izjavio je za Hinu zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Muškarac je imao nekoliko ubodnih rana u gornjem dijelu tijela, opasnih po život. U sukobu skupine mladih Britanaca na Zrću jedan je muškarac bio lakše ozlijeđen, ali nije hospitaliziran. (Hina/Ma.B.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene