Dvije radnice u proizvodnom pogonu tvornice za preradu mesa u nedjelju su se nadisale amonijaka, zbog čega su zatražile liječničku pomoć.

Galerija U tvornici Valiple (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL) Tvrtka Valiple (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL) U tvrtci Valiple bave se preradom pilećeg mesa (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL) +0 U tvrtci Valiple bave se preradom pilećeg mesa (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)

Zbog udisanja para amonijaka dvije su radnice u proizvodnom pogonu tvornice za preradu mesa Valipile u Svetom Petru u Šumi zatražile liječničku pomoć nakon što je u nedjelju oko 15:30 došlo do istjecanja amonijaka, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.

Prema policijskim podacima u nedjelju, 14. srpnja poslijepodne u proizvodnom pogonu tvornice u Svetom Petru u Šumi, došlo je do istjecanja amonijaka, a nakon što su policijski službenici zajedno s inspektorom zaštite od požara obavili očevid utvrdili su da je do istjecanja amonijaka došlo zbog propuštanja na vanjskom sigurnosnom ventilu kompresijske stanice sustava za hlađenje proizvodnog pogona.

Što dalje s tvornicom Aluminij? (Foto: Vijesti u 14h) Još nije poznata sudbina radnika mostarskog Aluminija, iz uprave uvjeravaju da tvornica neće u stečaj

Pazinski vatrogasci prebacili su protok amonijaka na drugi sigurnosni ventil, a zbog udisanja para amonijaka liječničku pomoć zatražile su dvije radnice, 23-godišnja i 41-godišnja državljanka Sjeverne Makedonije, koje su lakše otrovane plinom. (Hina)

Butković kaže da nije znao za ostavku Marića. Poslušajte što mu je rekao samo trenutak prije +0 Goran Marić i Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju