"Pokušat ćemo prvenstveno voditi brigu, sačuvati, zbrinuti radnike u ovom trenutku budući da su svi praktično gašenjem proizvodnje ostali bez radnih mjesta", rekao je Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija.

Galerija


U Mostaru je za sada mirno nakon jučerašnjih prosvjeda zbog gašenja tvrtke Aluminij koja je bila najveći izvoznik u Bosni i Hercegovini.

Vezani članci Tragedija u Posušju Suze i u Posušju: U centru grada uz plač palili svijeće za osmero preminulih mladih Mostarski Aluminij (Foto: Dnevnik.hr) "Prodani smo i prevareni": Mostarski Aluminij ide u stečaj, u ponoć im isključili struju

Sudbina 900 radnika je upitna, iako uprava Aluminija, nakon sastanka s političarima, uvjerava da tvornica neće ići u stečaj dok ne pokušaju pokrenuti dio proizvodnje.

"Pokušat ćemo prvenstveno voditi brigu, sačuvati, zbrinuti radnike u ovom trenutku budući da su svi praktično gašenjem proizvodnje ostali bez radnih mjesta i ono što nam je prioritet nakon rješavanja zbrinjavanja zaposlenika je pokretanje proizvodnje postupno", kazao je Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr