Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMA LI ISTINE U OBEĆANJIMA?

Još nije poznata sudbina radnika mostarskog Aluminija, iz uprave uvjeravaju da tvornica neće u stečaj

Što dalje s tvornicom Aluminij? (Foto: Vijesti u 14h)
Što dalje s tvornicom Aluminij? (Foto: Vijesti u 14h) Vijesti u 14h
Aktualno Galerija Što dalje s tvornicom Aluminij? (Foto: Vijesti u 14h) Što dalje s tvornicom Aluminij? (Foto: Vijesti u 14h) Foto: Vijesti u 14h +0 Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija (Foto: Vijesti u 14h) Galerija 1/2 >>
"Pokušat ćemo prvenstveno voditi brigu, sačuvati, zbrinuti radnike u ovom trenutku budući da su svi praktično gašenjem proizvodnje ostali bez radnih mjesta", rekao je Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija.

U Mostaru je za sada mirno nakon jučerašnjih prosvjeda zbog gašenja tvrtke Aluminij koja je bila najveći izvoznik u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima Ukraden kip Brucea Leeja u Mostaru Postavljen 2005. godine Bruce Lee usred noći nestao iz Mostara: Ukraden kultni kip koji je postavljen kao simbol otpora

Sudbina 900 radnika je upitna, iako uprava Aluminija, nakon sastanka s političarima, uvjerava da tvornica neće ići u stečaj dok ne pokušaju pokrenuti dio proizvodnje.

"Pokušat ćemo prvenstveno voditi brigu, sačuvati, zbrinuti radnike u ovom trenutku budući da su svi praktično gašenjem proizvodnje ostali bez radnih mjesta i ono što nam je prioritet nakon rješavanja zbrinjavanja zaposlenika je pokretanje proizvodnje postupno", kazao je Zdenko Klepić, predsjednik Nadzornog odbora Aluminija.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene