Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desetak sati nakon što je pregledana i puštena na kućno liječenje uz dijagnozu viroze i temperaturu preko 38 stupnjeva Celzijusa, beba je u četvrtak u ranim jutarnjim satima preminula.


Hana Ščuka 20-mjesečna beba, prebačena je jučer s povišenom tjelesnom temperaturom iz đurđevačkog Doma zdravlja na odjel koprivničke Opće bolnice. 

Vezani članci COVID odjel bolnice u Sarajevu Dramatičan apel zdravstvenih djelatnika: ''Pacijente primamo u hodnicima, umiru nam na rukama'' Nataša Ban Toskić Kaos s AstraZenecom, liječnici primaju prijetnje: "Zadnja dva dana gotovo 50 posto pacijenata odustaje"

Hana je preminula u svom krevetiću samo desetak sati nakon pregleda u bolnici kada je dijete imalo temperaturu preko 38 stupnjeva Celzijusa. 

U bolnicu su je dovezli roditelji na savjet i nakon pregleda pedijatrice u Đurđevcu. Usprkos visokoj temperturi i krvnom nalazu s povećanim brojem leukocita pedijatrica koprivničke bolnice poslala je dijete doma s napomenom da se radi o virozi. 

Nitko iz koprivničke bolnice nije želio komentirati Hanin slučaj. Točan uzrok smrti 20-mjesečne Hane znati će se nakon obdukcije u petak ujutro.

Neslužbeno doznajemo da je ovo već treći slučaj smrti bebe na tom području u ovoj godini.