Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić izjavio je u utorak uoči sastanka s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem kako će ga predstavnici Stožera upozoriti na to da je sisačka rafinerija ključna za hrvatsku energetsku neovisnost.


"Konačno smo dobili priliku razgovarati s premijerom, iznijet ćemo mu jasne stavove i upozorenja što se sprema hrvatskoj energetskoj neovisnosti ako se ugasi Rafinerija nafte Sisak", rekao je Sekulić uoči sastanka novinarima na Markovom trgu. Kaže i kako očekuje jasno određenje Vlade u tom smislu.

Vezani članci General Turalija smijenjen zbog droge u vojsci - 5 Zbog droge u Hrvatskoj vojsci pale i prve smjene: Dužnosti razriješen brigadni general Perica Turalija, no hoće li to biti sve? Andrija Jarak U Kninu izložena oprema HV-a, odrađena i generalna proba. Jarak u Vijestima Nove TV: "Sve štima, ali problem bi mogla biti vremenska prognoza"

Upitan što će biti ako se ne ispune očekivanja Stožera, Sekulić odgovara da vjeruje u ispunjenje tih zahtjeva, kojima u prilog govore podaci.

Dodaje da je "na djelu otvoreni rat MOL-a", ustvrdivši da među zaposlenicima u sisačkoj rafineriji kruže priče o otpremninama, što je, kako je rekao, "potpuno podmuklo" s MOL-ove strane.

INA: Razumijemo zabrinutost zaposlenika, ali...

Drži i da je ključno očuvati Rafineriju nafte Sisak, poštivati međudioničarski ugovor Vlade i MOL-a, ali i hrvatske zakone koji ne propisuju vođenje kompanije preko izvršnih direktora.

Prerada domaće nafte u Rafineriji nafte Sisak obustavljena je od srijede, 14. siječnja, za što iz Ine kažu da predstavlja uobičajenu mjeru optimizacije poslovanja, a ne zatvaranje rafinerije, dok iz Stožera za obranu sisačke rafinerije upozoravaju da je sve izglednije njezino trajno zatvaranje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook