Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka o obustavi proizvodnje

INA: Razumijemo zabrinutost zaposlenika, ali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Razumijemo zabrinutost Ininih zaposlenika te lokalne zajednice vezano uz budućnost sisačke Rafinerije, no prilikom donošenja odluka o proizvodnji u obzir moramo uzeti ekonomsku realnost i održivost poslovanja', poručili su iz INA-e.

Inin menadžment ostaje otvoren za sva pitanja vezana uz poslovanje kompanije te ujedno poziva i Radničko vijeće da u skladu sa svojim ovlastima sazove sastanak na kojem bi sa menadžmentom ta pitanja i raspravili, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Rafinirano zatvaranje (Foto: Dnevnik.hr) "Bit ćemo odgovoran poslodavac" Ina odlučila: Rafinerija u Sisku prestaje s preradom sirove nafte i postaje "industrijski centar"

"Što se tiče trenutne proizvodnje u Sisku, temeljem odluke donesene na razini operativnog menadžmenta, a u skladu s najboljom industrijskom praksom, u Rafineriji nafte Sisak u siječnju je došlo do privremene obustave proizvodnje uslijed isteka zaliha domaće nafte", kaže se u priopćenju i napominje da je obustava proizvodnje uobičajena mjera optimizacije poslovanja "koja ne podrazumijeva zatvaranje rafinerije, niti smanjenje broja zaposlenika". Ta mjera optimizacije je predstavljena svim razinama menadžmenta te odobrena prošle godine u sklopu poslovnog plana kompanije za ovu godinu, poručuju iz Ine.

VIDEO Nekome je to samo gašenje rafinerije, a njima izgubljena nada za bolje sutra

"Razumijemo zabrinutost Ininih zaposlenika te lokalne zajednice vezano uz budućnost sisačke Rafinerije, no prilikom donošenja odluka o proizvodnji u obzir moramo uzeti ekonomsku realnost i održivost poslovanja. Prerada u sisačkoj Rafineriji ovisna je o vanjskom okruženju odnosno tržišnim uvjetima, pri čemu je fokus Ininog menadžmenta na optimiziranju poslovanja te ostvarenju maksimalne profitabilnosti Ininog rafinerijskog segmenta. U tom kontekstu, moramo istaknuti kako Inin menadžment ne može biti pod utjecajem političkih pritisaka pri donošenju odluka koje mogu imati značajan utjecaj na kompaniju", kaže se u priopćenju.

S okruglog stola, održanog na inicijativu hrvatske eurozastupnice Marijane Petir, poručeno je da ugovor s MOL-om treba poštivati ili ga Vlada kao suvlasnik Ine treba što prije raskinuti, odnosno da se Rafinerija nafte Sisak treba modernizirati i nastaviti s radom. Upozoreno je da je riječ o strateškom nacionalnom interesu. Na okruglom stolu su, uz eurozastupnicu Petir, sudjelovali akademik Mirko Zelić, nekadašnji direktor energetskog sektora Ine Ivan Medarac i predsjednik Radničkog vijeća i koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene