Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skromni djed Franjo

Stogodišnjak iz Orahovice otkriva tajnu dugovječnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veselo je danas bilo u Orahovici. U krugu mnogobrojne obitelji Franjo Ambroš proslavio je stoti rođendan. Na pitanje kako doživjeti stotu, skromni djed Franjo odgovara - treba pošteno živjeti, vrijedno raditi i ni u čemu pretjerivati.

Zapjevali su obitelj i prijatelji djedu Franji jer razloga za pjesmu ima. 'Ja sam 100 godina završio, ja se osjećam dobro', kaže stogodišnjak Franjo Ambroš iz Orahovice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana sjednica savjeta Plenković zadovoljan provedbom Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, Pavić: ''Taj projekt podiže kvalitetu života'' Liječnik s papirima (Foto: Dnevnik.hr) istražuju ga Policija uhitila 52-godišnjaka: Prijetio liječnici u Orahovici jer je prijavila policiji promjenu njegovog stanja

Za stoti rođendan skromni djed Franjo ima samo jednu želju. 'Samo dobro zdravlje i ništa drugo.' U stoljeću života, uživa sa svojih troje djece, petero unučadi i sedmero praunučadi. 'Familija je velika, ja sam zadovoljan, ja ih volim, poštujem', kaže Franjo.

>> Život je danas za mlade PUNO teži nego prije 40 godina...

Poštuju i oni njega. Obitelj je podigao vrijednim krojačkim rukama. 'Najprije sam krave čuvao pa sam išao u zanat, radio sam godinama u zanatu', priča Franjo. U cijelom životu pazio je na dvije stvari. 'U ničem pretjerivati i alkohol je zlo, to nije dobro.'

Do prije godinu dana, život je dijelio sa suprugom Zlatom. 'Sad bi oni proslavili 70 godina braka, zato smo tako ponosni na njih što su nas odgajali da budemo pošteni', kaže Franjina kći Blaženka Obradović. 'Imao je uvijek vremena za sve, posebno za obitelj i obitelji je posvećivao najviše pozornosti', kaže Franjin sin Josip Ambroš.

Svaki slobodni trenutak obitelj sada provodi s djedom Franjom. 'Kad je bilo ljeto, uvijek se nešto radilo, išlo u šumu po drva i takvi neki događaji koji su predivni bili', kaže Franjin praunuk Luka Obradović. 'Jednostavno rečeno, najbolji djed', kaže Franjina unuka Maja Katalinić.

U dobrom zdravlju i uz ljubav mnogobrojne obitelji Franjo s veseljem očekuje i proslavu 101. rođendana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene