Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriveni detalji

VIDEO Što zapravo stoji iza SEKS AFERE u koju se pokušalo uvući Dragovana?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno je odvjetništvo u šturom priopćenju otkrilo što se zapravo krije iza seksualne afere u koju se pokušalo uvući SDP-ovog glavnog tajnika Igora Dragovana. Javnosti se obratio i sam Dragovan.

Državno odvjetništvo utvrdilo je da je ljubavnik zaposlenice javne televizije otvorio lažnu e-mail adresu s imenom Igora Dragovana s koje je poslao slike seksualnog sadržaja njezinom suprugu. Suprug je, misleći da je poruke dobio od Dragovana, njemu uzvratio prijetnjama putem SMS-a. Igor Dragovan je potom prijetnje prijavio policiji, a istraga je utvrdila da je isti ljubavnik potom, na dodatnih 70-ak adresa na javnoj televiziji, opet s lažnog e-maila, poslao kompromitirajuće fotografije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a'' Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu

Muškarac je, navodi DORH, sve činio da našteti položaju i ugledu SDP-ova saborskog zastupnika Dragovana čime je doveo javnost u zabludu.

>> HDZ zbog 'afere kvorum' prijeti pokretanjem postupka pred Ustavnim sudom

U šturom priopćenju, ne imenujući aktere ni njihove međusobne odnose, Državno odvjetništvo je izvijestilo da će nastaviti s provođenjem dokaznih radnji radi donošenja daljnje odluke u tom predmetu.

Nakon primitka prijave oštećene osobe, kažu u DORH-u, provedeno je policijsko kriminalističko istraživanje i dokazne radnje, posebno vještačenja elektronske komunikacije.

Glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva Dunja Pavliček nije htjela govoriti o motivima i pojedinostima tog slučaja niti odrediti kada bi se mogla očekivati državnoodvjetnička odluka u tom slučaju.

Glavni tajnik SDP-a u sjedištu stranke izjavom se obratio novinarima. Kazao je da je zbog istrage dosad odbijao davati ikakve komentare o cijelom slučaju, ali sada je, nakon što je istraga očito gotova, spreman reći nekoliko riječi.

Prijetnje putem SMS-a

Dragovan kaže da je prijetnje počeo primati još 17. lipnja. 'Kako su se prijetnje putem SMS-a nastavile i 18. lipnja, u srijedu 19. lipnja prijetnje sam prijavio policiji. Tada nisam znao da je pošiljatelj prijetnje dobio mail s adrese igordragi@yahoo.com u kojem se nalazila fotografija neprimjerenog sadržaja', rekao je Dragovan.

'Ja, naravno, taj mail nikada nisam koristio, niti imam ikakve veze s tom fotografijom, što je sada utvrđeno i potvrđeno kroz vještačenje i istragu koja je utvrdila tko je kreirao tu mail adresu i poslao sporni mail 18. lipnja', ispričao je.

Dragovan je nadalje rekao da je kao oštećenik po čijem su prijedlogu započeta istraživanja iskoristio svoje pravo na uvid u spis. Od tuda i njegova saznanja o tome da postoji uska povezanost tog maila s mailom koji je s istom fotografijom razaslan na 70-ak adresa na javnoj televiziji 4. srpnja, 'a koji je očito bio povod za pokušaj moje javne diskreditacije'.

'Nemam namjeru govoriti o imenu počinitelja i nemam pojma koji je motiv počinitelja', rekao je Dragovan napominjući kako jedino može kazati da je osoba usko vezana uz javnu televiziju.

'U 13 godina na mjestu glavnog tajnika SDP-a uz mene se nije vezala nijedna afera'

'13 godina sam glavni tajnik SDP-a, nikada se uz mene nisu vezivale nikakve afere. Proteklih desetak dana bili su mi možda najteži u karijeri, ali sam vjerovao u pravnu državu i bio sam prisiljen čekati i trpjeti sve što su meni i mojoj obitelji radili pojedini mediji', požalio se Dragovan.

'Želim da se ubuduće ne dogodi nikome što se dogodilo meni. Najlakše je nekoga provući kroz blato. Nažalost, to se čini bez ikakvih konkretnih dokaza na potpuno neutemeljenoj priči, insinuacijama i lažima', zaključio je glavni tajnik SDP-a.

Inače, zaposlenici javne televizije koja se našla u središtu te seksualne afere zbog toga je, po pisanju medija, zabranjen ulazak u krug zgrade njezina poslodavca. No, na javnoj televiziji tvrde da je ona 'udaljena s poslova i radnih zadataka zbog pokrenutog postupka utvrđivanja odgovornosti zbog sumnje o povredi radne obveze iz oblasti poslovanja'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene