Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekadašnji predsjednik

Stipe Mesić otvoreno o Milanovićevoj kandidaturi: "Jer ako se siluje demokracija..."

Stipe Mesić komentirao Milanovićevu odluku da se kandidira na parlamentarnim izborima
Stipe Mesić komentirao Milanovićevu odluku da se kandidira na parlamentarnim izborima Foto: Jure Miskovic/Cropix
Bivši predsjednik pohvalio je potez sadašnjega te rekao da je ovaj potez izvrsna reakcija na izbor Turudića. Na kraju se i našalio pa dodao: "Moram se sada i ja kandidirati".

Bivši predsjednik Stipe Mesić u posjetu je Azerbejdžanu. Kaže kako ga je vijest da će se Zoran Milanović kandidirati na prarlamentarnim izborima iznenadila, ali i da pozdravlja tu odluku.

"Kad složimo karte ona je sasvim logična. Jer ako se siluje demokracija, ako se siluje na jedan brutalan način, kao što je bio ovaj izbor Turudića ako ne vrijede pravila demokratskog društva trebalo je na nekakav način reagirati. I predsjednik je izvrsno reagirao. Sada će se stvari i karte presložiti u Hrvatskoj", rekao je Mesić za Novi list.

Pročitajte i ovo Glasanje, ilustracija za parlamentarne izbore DIP objavio od kad se mogu podnositi izborne liste i kandidature

On smatra da je sada oporba favorit parlamentarnih izbora.

"Sada će se presložiti sve karte. Sve što je dosad bilo na nekakav način predvidivo više nije predvidivo. Ovo je jedan hrabar potez koji Hrvatsku vraća natrag na demokratski put. Natrag u demokraciju", rekao je Mesić. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković poput borca VIDEO Odgovor Milanoviću: Pogledajte uz koju pjesmu je premijer ušetao u dvoranu

Odgovarajući na pitanje jesmo li ušli u ustavnu krizu, Mesić je rekao da su se sada dogodile nepredvidive stvari.

"Ali Ustavni sud je poslao očito jednu poruku koja vraća Ustavni sud u normalu. Jer ako nisu došli na inauguraciju, to je pljuska i premijeru i HDZ-u", rekao je Mesić, a na kraju se i našalio.

"Što sad mogu, moram se sada i ja kandidirati", zaključio je Stipe Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene