Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost i na tlu i u visinama

Intervencije ne staju: Vatrogasci u Zagrebu rade po 12 sati, a iz Grada najavljuju i fiksne novčane iznose za pomoć

Aktualno Galerija Martina Bolšec Oblak, reporterka Nove TV Martina Bolšec Oblak, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Petar Kecman, voditelj grupe JVP Zagreb Petar Kecman, voditelj grupe JVP Zagreb Foto: DNEVNIK.hr Petar Kecman, voditelj grupe JVP Zagreb - 1 Petar Kecman, voditelj grupe JVP Zagreb - 1 Foto: DNEVNIK.hr Petar Kecman, voditelj grupe JVP Zagreb - 2 Petar Kecman, voditelj grupe JVP Zagreb - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Petar Kecman, voditelj grupe JVP Zagreb - 3 Galerija 1/5 >>
U Zagrebu je sve dulja lista ljudi koji prijavljuju štetu. Uklanjaju se i odvoze porušena stabla i granje, popravljaju ceste te čiste i peru ulice. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak.

Komad po komad limenog krova pilili su zagrebački vatrogasci. Otkinuti krov na Trešnjevci jedna je od 2000 prijavljenih zagrebačkih šteta.

"Vjetar je puhao istok-zapad i prepolovilo ga je na pola", objasnio je predstavnik stanara Zlatko Divjak.

Vatrogasci su u nedjelju uz pomoć DVD-ova odradili najveći broj intervencija. Još su ostale intervencije na visini.

Na tlu štetu saniraju radnici Zrinjevca. Nakon raščićavanja cesta na redu su parkovi.

Pročitajte i ovo Susret nakon oluje - 3 Susret prepun emocija Hrabrost je nadjačala oluju: Snježana je napokon upoznala mladića koji ju je spasio - "To je naš heroj. Ostat će dio naše obitelji zauvijek"

Najviše prijava stiglo je sa sjeverne Trešnjevke i Dubrave. S obzirom na to da ne može biti proglašena elementarna nepogodna, građane zanima kada će znati što će biti priznato i u kojem iznosu.

Pročelnik Gradskog ureda za civilnu zaštitu i sigurnost Andro Pavuna objasnio je da će građanima ponuditi fiksni iznos s obzirom na određene kategorije.

"O iznosu još ne mogu govoriti jer se najprije mora popisati šteta i vidjeti koliko će grad moći dati, a koliko država", dodao je.

Sanacija se nastavlja u ponedjeljak, a kako izgleda groblje Mirogoj ispod porušenih stabala te kvart Sopot u kojem građani i rukom pišu upozorenja - pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Martine Bolšec Oblak.

Na snazi su i dalje upozorenja za građane koji idu u parkove zbog grana koje vatrogasci i dalje uklanjaju, a Bolšec Oblak je razgovarala s voditeljem grupe JVP Zagreb Petrom Kecmanom tijekom vatrogasne intervencije uklanjanja crijepova i žljebnjaka koji su nakon nevremena ostali kao direktna ugroza za građane.

Kecman je u nedjeljnoj dnevnoj smjeni, koja traje 12 sati, od 7 ujutro do 19 navečer: "U nedjelju smo odradili 20-ak intervencija s visinskim vozilima, od uklanjanja zaostalih crijepova, žljebova, predmeta, ostataka grana... koji su se obrušili na aute ili građevine. Nakon toga pristupamo sanaciji motornim pilama i raznom mehanizacijom.''

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Dalmaciji Padala i tuča VIDEO Spektakularni prizori: Pogledajte kako su munje parale nebo iznad Jadrana

Kecman je dodao da je bilo dosta poziva i sanacija u gradu će sigurno potrajati. U usporedbi s intervencijama nakon potresa i nevremena, iako ih je teško uspoređivati, postoje i neke dodirne točke.

"Uklanjanje crijepova i cigli koje su se obrušile u žlijebove prijete padom. Ovo je malo drukčije jer imamo više drveća koja su počupana i koja su ugrozile građane", nastavio je.

Noćna smjena, rekao je Kecman, već je počela, pa će tako njegovi kolege raditi dok je vidljivo vani i dok je promet rijeđi, a povremeno je moguća i kratkotrajna obustava.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene