Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune ruke posla

Objavljeno u kojim je kvartovima prijavljeno najviše štete od nevremena: Ova mjesta u Zagrebu treba izbjegavati

Nevrijeme u Hrvatskoj - 3
Nevrijeme u Hrvatskoj - 3 Foto: Ravnateljstvo CZ-a
Grad Zagreb objavio je najnovije informacije o posljedicama nevremena koje je pogodilo Zagreb.

Gradske službe i danas nastavljaju sa sanacijom posljedica ovotjednih olujnih nevremena. I dalje se najviše radi na uklanjanju i odvozu palih stabala i granja te sanaciji infrastrukture te čišćenju i pranju ulica.

Pročitajte i ovo Gumenjak se zabio u brod U punoj brzini VIDEO Gumenjak se zabio u ribarski brod i pobjegao! Dva ribara ozlijeđena, brodica nasukana

Prijave štete od posljedica olujnih nevremena koje su podnijeli građani do nedjelje ujutro po gradskim četvrtima su sljedeće:

- Brezovica – 29
- Črnomerec – 119
- Donja Dubrava – 119
- Donji Grad – 65
- Gornja Dubrava – 175
- Gornji Grad – 88
- Maksimir – 98
- Novi Zagreb istok – 99
- Novi Zagreb zapad – 99
- Peščenica – 86
- Podsljeme – 27
- Podsused – 115
- Sesvete – 146
- Stenjevec – 179
- Trešnjevka jug – 128
- Trešnjevka sjever – 212
- Trnje – 124

Nevrijeme u Hrvatskoj - 3 Mapa intervencija vatrogasaca Foto: Grad Zagreb

Prijave oštećenja stambene jedinice ili obiteljske kuće od nevremena vlasnik stana ili kuće treba prijaviti putem web aplikacije https://arcg.is/0q8CDi0.

Promet

Promet se odvija normalno, osim na području Savskog gaja gdje je još u tijeku popravak na ispravljaču stanice, zbog čega tramvajska linija 7 i dalje vozi skraćeno do Sopota, a umjesto nje voze autobusi 109 i 607. Popravak semafora na križanju Prisavlje-Cvjetno naselje i Bolnička-Vrapčanska je također u tijeku. Ostali semafori su u funkciji.

Dobri dom

Djelatnici gradske ustanove Dobri dom su od petka do danas pripremili i podijelili 550 toplih obroka i 120 sendviča, jabuka i sokova za pripadnike vatrogasnih postrojbi i volontere iz civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Urušen most u Grčkoj nova katastrofa VIDEO U tijeku je velika akcija spašavanja: Urušio se most u Grčkoj, ima poginulih i zarobljenih

Parkovi i rekreativne površine

Građane pozivaju iz Grada da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima, dječjim igralištima i rekreativno-sportskim objektima na Jarunu, Bundeku, Šalati, Sopotu i Hipodromu, zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja pojedinih grana oštećenih stabala.

U nedjelju se očekuje najveći broj intervencija vatrogasaca po cijelom gradu i to zbog velikog broja dobrovoljnih vatrogasaca jer nedjeljom mogu pojačano volontirati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene