Iz platforme ističu kako je stanje Savskog mosta alarmantno te zahtjeva hitnu sanaciju.


Volonterska platforma "1postozagrad" na Facebooku je upozorila kako nedavna obnova Savskog mosta predstavlja "rasipanje javnog novca, eklatantni primjer predizborne prevare i direktno ugrožavanje sigurnosti građana".

Vezani članci Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bandić kritizirao inženjera građevine jer govori o mostovima: ''To je isto kao da moja baba govori o Mount Everestu'' Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Rupa na pješačkom mostu otvorila Pandorinu kutiju sigurnosti mostova u Zagrebu: Ministarstvo graditeljstva šalje inspekciju

Ističu kako je stanje Savskog mosta alarmantno te zahtjeva hitnu sanaciju.

"Navodna obnova nije odgovorila ni na jedan stvarni problem mosta.Savski most i okretište kod mosta povijesna su lokacija izlaska Zagreba na Savu i danas najživlje točke na zagrebačkim obalama. Prema njima se tako treba i odnositi.

Ta lokacija premrežena je slojevima, sustavima i značenjima te traži kvalitetno i sveobuhvatno pripremljeni program temeljem kojeg treba raspisati javni arhitektonsko-urbanistički natječaj za njeno cjelovito uređenje koje uključuje i stvarnu, a ne lažnu sanaciju Savskog mosta", navodi se u objavi na Facebooku.