Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvu obrane, ne sviđa se zanimanje javnosti za helikopter, srušen u Vukovaru u srpnju prošle godine. Novinarima ni danas nije dopušteno njegovo snimanje, a nakon što su ostavljeni na ulazu u Zrakoplovni zavod,bespredstavnici "sedme sile" bojkotirali su obilazak Zavoda.


Kad je MORH uvidio pogrešku, ispričao se. No, ni oni nisu obišli vukovarski helikopter i provjerili gdje je istraga zapela. 

Vezani članci Andrija Jarak Stotine tisuća stranica transkripata u aferi Vjetroelektrane: I neki sadašnji ministri mogli bi postati svjedoci Majka preminule djevojčice Monstruozni zločin: Nakon smrti pretučene djevojčice majci sada prijeti do 15 godina zatvora, pogledajte za što se točno tereti

Doznati gdje je stala istraga o srušenom helikopteru, nemoguća je misija. Olupina već mjesecima leži u jednom od hangara velikogoričkog zrakoplovno-tehničkog zavoda i svi pokušaji da se do nje dođe završavaju na riječima istraga traje, novinarima je pristup zabranjen. 

U hangar mogu ući samo predstavnici Povjerenstva koje ispituje okolnosti vukovarske tragedije u kojoj je poginulo troje, a ozlijeđeno nekoliko osoba.

Neslužbeno se doznaje kako se rijetko viđaju radniciv koji serviisirqaju letjelicu. Helikopter je, navodno, netaknut i na njemu se ništa ne radi.

Stoga je teško povjerovati u obećanje da će rezultati istrage biti poznati za dva do tri mjeseca, ma koliko se novi ministar obrane Branko Vukelić u to zaklinjao. 

Cijelu priču o palom  helikopteru i istrazi kojom bi se trebali saznati uzroci tragedije pogledajte u video prilogu.