Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz uporabu "šalabahtera"

Splitski SDP izabrao nova stranačka tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica novih potpredsjednika splitskog SDP-a Goran Kotur i Stiven Vladislavić na te su dužnosti izabrani u nedjelju na izbornoj konvenciji, izvijestio je predsjednik splitskog SDP Darko Parić po njezinu završetku te dodao kako je riječ o imenima sa tzv. šalabahtera koji su, kaže, u SDP-u, nažalost, postali uobičajena praksa.

Novoizabrani potpredsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur bio je protukandidat Pariću na izborima za predsjednika te stranačke organizacije prije dva tjedna.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Na izbornoj konvenciji izabrano je i šest članova Predsjedništva splitskog SDP: Branko Grčić, Maja Krčum, Aida Batarelo, Milan Blaževski, Damir Krstinić i Vinko Bajrović. Oni će skupa sa predsjednikom i dvojicom potpredsjednika činiti novo devetoročlano Predsjedništvo splitskog SDP-a.

Izabran je i novi saziv Gradskog odbora SDP-a Split u kojem je 31 član, kao i 26 izaslanika splitskog SDP koji će sudjelovati na Izbornoj konvenciji SDP-a Hrvatske zakazanoj za 3. prosinca, izvijestio je Parić.

Parić: Šalabahteri u SDP-u, nažalost, uobičajena praksa

Na novinarski upit jesu li novoizabrani čelnici splitskog SDP-a imena koja su bila na šalabahteru, Parić je odgovorio potvrdno, ali i istaknuo kako smatra da to nije dobro.

"To su imena s jednog, drugog i trećeg šalabahtera tako da se pokazalo da su apsolutno pogodili svi koji su pisali šalabahtere kad su stavili imena na njih", rekao je Parić.

Izrazio je žaljenje što je to u SDP-u postala, kako se izrazio, "uobičajena praksa" iako, kako je dodao, nije normalna i poželjna stvar.

"Mislim da šalabahteri nisu dobra stvar i ne bi smjeli biti praksa," istaknuo je Parić.

Po njegovim riječima, najbolji način oslobađanja od šalabahtera, ne samo u SDP-u nego i u drugim strankama je da se ljudi češće viđaju i razgovaraju kako bi bolje upoznali jedni druge.

Komentirajući izbore za predsjednika SDP Hrvatske zakazane za 19. studenog ove godine, istaknuo je kako nikome od članova splitskog SDP neće biti na bilo koji način sugerirano za kojeg će kandidata glasovati na glasačkom mjestu u sjedištu SDP-a Split.

"Ako bi netko išao predlagati glasačima za koga će glasovati na taj bi se način potcijenilo tu osobu, a to nema smisla", rekao je Parić.

Na upit koga bi volio vidjeti na čelu SDP-a Hrvatske, odgovorio je kako bi na toj dužnosti volio vidjeti "onoga koga izaberu članovi SDP-a Hrvatske". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene