Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve zbog Poljuda

Splitski antifašisti za HITNO oživotvorenje Deklaracije o antifašizmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antifašisti smatraju da je iscrtavanje nacističkog znaka na poljudskom travnjaku posljedica tolerancije prema neofašizmu.

Splitski antifašisti pozvali su u četvrtak na oživotvorenje "Deklaracije o antifašizmu", koju je prije deset godina donio Hrvatski sabor, kako bi se zaštitile temeljne vrijednosti antifašizma, a sankcioniralo javno promicanje neofašizma i diskriminacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Snimke otkrile S prskalicom preskočili ogradu i svastiku na Poljudu nacrtali za 10 minuta Slika nije dostupna Ostojić optimističan Policija na tragu rješavanja slučaja svastike na Poljudu: 'Nitko se s tim ne može igrati '

Smatraju da je iscrtavanje nacističkog znaka na poljudskom travnjaku posljedica tolerancije prema sličnim pojavama.

'U našoj udruzi zalažemo se za vrijednosti antifašizma i želimo ih prenijeti na mlade generacije kako bi shvatile da je fašizam bio najveće zlo u povijesti čovječanstva i da se ne ponovi. Da prestanemo s podjelama, da prestanu svi oblici diskriminacije i da razvijamo društvo koje bi u budućnosti imalo humanističke i demokratske vrijednosti', rekao je Josip Milat, predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Splitu.

'Svaki zidić, svaka ograda u Hrvatskoj koja drži do sebe ima jedno ustaško U. I to nikoga ne brine'

Naglasio je kako aktualna vlast i Hrvatski sabor moraju poduzeti hitne aktivnosti na oživotvorenju Deklaracije o antifašizmu. "Tako će", smatra Milat, "barem dijelom biti osigurane pretpostavke za zakonsko sankcioniranje javnog promicanja neofašizma i svih oblika diskriminacije te prestati neprihvatljivo ponašanje određenih snaga koje izruguju Hrvatsku", a koja je, naglašava, bila dijelom antifašističke pobjedničke koalicije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene