Nakon žigosanja djevojke slovom ''U'' u zadarskoj školi upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja koji je sve nazvao ''dječjom igrom''.

Galerija


''Prosvjetna inspekcija danas nas je izvijestila o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar. S obzirom na utvrđeno stanje, školskom odboru upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu'', izvijestila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Vezani članci Groblje, ilustracija Šok u Zadru: Na dan sprovoda svoje majke saznao da je ona već pokopana, a da je u lijesu - druga žena Blaženka Divjak (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Dramatične projekcije ministrice Divjak: ''U samo jednom polugodištu 50.000 ljudi u samoizolaciji''

Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ustanove, zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti. S obzirom na to da se radi o inspekcijskom postupku, nismo u mogućnosti izlaziti s više detalja u javnost.

''Kao što sam već nekoliko puta naglasila, ponovit ću da škola mora biti mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije, a svi dionici u sustavu, prije svega učitelji i ravnatelji, imaju odgovornost štititi sustav od nasilja i prevenirati ovakve situacije'', poručila je Divjak.

''Ovaj slučaj obilježila su dva zanimljiva detalja''

''Zakonski rok je 15 dana od primtika rješenja prosvjetnog inspektora koju odluku donosi školski odbor. Ako školski odbor to ne napravi, onda ministar može sam donijeti odluku o razrješenju ravnatelja'', kaže Ivan Šimunić, pročelnik odjela za obrazovanje zadarske županije.

''Ove najavljene ostavke imat će kratkoročni učinak. Do prvog sljedećeg incidenta kad će se opet svi iščuđavati kako se to dogodilo.

Ovaj slučaj obilježila su dva zanimljiva detalja. Ponajprije nespretna, loša reakcija ravnatelja koji je to sve nazvao dječjom igrom. Paljenje s upaljačem je daleko od dječje igre. Drugi je da se ni škola ni obitelj nisu pretjerano trudili oko zaštite identiteta napadnute maloljetne djevojke. A to bi valjda svima trebalo biti prioritet. Kad su sudski procesi u pitanju znamo da se o tome strogo treba voditi računa.

No najgore od svega su porazne statistike koje neumoljivo govore o porastu vršnjačkog nasilja u školama. I to su u pravilu recidivisti koji očito svjesni da im sustav ništa ne može nastavljaju raditi probleme.

Nastavnici i profesori su nemoćni, zakoni dobro izgledaju na papiru, ali u praksi učinka gotovo da nema'', rekao je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak u javljanju uživo iz Zadra. 

Stigla je u odijelu kao i njezin slavni partner, samo što ona ispod sakoa nije nosila baš ništa

15 "laskavih" suknji koje izgledaju top i uz štikle i uz ravni đon