Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj 'selotejp': Saslušana tri svjedoka obrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Osijeku danas je istražni sudac Mario Kovač u istražnom postupku protiv Branimira Glavaša u tzv. slučaju "selotejp" saslušao tri svjedoka obrane, a istražni se postupak nastavlja 1. i 5. ožujka.

Po riječima Glavaševa odvjetnika Dražena Matijevića, obrana je sucu Kovaču izjavila da će istražni postupak smatrati neobjektivnim ako ne prihvati saslušanje i osam svjedoka koje je sudac odbio.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Taj je zahtjev odvjetnik Matijević u ime okrivljenika Branimira
Glavaš jučer podneskom uputio istražnom sucu Kovaču.

"Osam osoba za koje tražimo da ih sudac Kovač sasluša bitne su za rasvjetljavanje činjenica iz vremena kada su se događaji za koje se tereti moj branjenik dogodili, jer su bili na odgovornim funkcijama u policiji, vojsci i SZUP-u", kazao je Matijević.

Dodao je kako je sudac Kovač odgovorio da ne može prihvatiti te svjedoke jer ih je prije toga potrebno osloboditi čuvanja tajne, no, ustvrdio je Matijević, "sudac zna se da ih toga mogu osloboditi samo nadležna tijela, odnosno MUP, Ministarstvo obrane i SZUP".

Obrana ne traži od predloženih svjedoka da "otkrivaju vojne ili
državne tajne nego samo da govore o činjenicama o kojima imaju saznanja, a koja su bitna za pobijanje optužbe protiv Glavaša", rekao je odvjetnik Dražen Matijević.

Obrana je predložila ukupno 20 svjedoka, među kojima je i osam odbijenih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene