Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska liječnička komora (HLK) obavit će idućih dana izvanredni stručni nadzor u KBC-u Rijeka kako bi istražila okolnosti slučaja 20-godišnjeg Miroslava Maškarina kojem je zbog ozljede aorte tijekom operacije slijepog crijeva kasnije amputirana noga.


"Sigurno je da se u tom slučaju radi o neželjenoj posljedici uslijed medicinskog zahvata, a je li se ona dogodila zbog medicinske pogreške ili kao komplikacija zahvata - treba utvrditi", istaknuo je Minigo. 

Vezani članci Ilustracija Objavljene liste najboljih hrvatskih bolnica: One najveće nisu ni blizu vrha Eva Kaili Uhićenoj potpredsjednici Europskog parlamenta oduzete ovlasti

Potvrdio je kako je HLK dobila od Ministarstva zdravstva nalaz Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC-a Rijeka o slučaju Maškarin, u kojem stoji da se ne radi o pogrešci kirurga nego o komplikaciji te vrste zahvata, uz zahtjev da se komora očituje o slučaju.

Napomenuo je da od Ministarstva nisu dobili zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka već samo zahtjev za davanje mišljenja, a njega će dati tek nakon uvida u medicinsku dokumentaciju i druge okolnosti slučaja, zbog čega će HLK obaviti izvanredni stručni nadzor u KBC-u Rijeka.

HLK će sukladno svojim ovlastima imenovati dva ili tri stručnjaka iz endoskopske kirurgije, te jednog pravnika, koji će tijekom ovoga ili početkom idućeg tjedna posjetiti KBC gdje će, nakon uvida u medicinsku dokumentaciju, razgovora s liječnicima, te pregleda uvjeta rada u bolnici, donijeti zaključke koje će predočiti javnosti, naglasio je Minigo.

Miroslav Maškarin i dalje se nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja u bolnici na Sušaku riječkog KBC-a, a njegovo je opće stanje teško, ali stabilno.

Prema izjavama liječnika, i dalje se intenzivno radi na pašavanju njegove druge noge operativnim postupcima, ali se o ishodu još ne može govoriti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju