Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poznati po likvidacijama

Slijedi val obračuna i nasilja? Balkanskom narkoklanu u Zagrebu ukradeno 200 kilograma kokaina, oglasio se ministar Božinović

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U proljeće ove godine na području Zagreba ukradena je pošiljka od oko 200 kilograma kokaina jednom od balkanskih narkoklanova posebno poznatom po brutalnim likvidacijama. ''Vjerojatno bi bilo rata da nemamo policiju kakvu imamo. Dok je hrvatska policija ovakva kakva jest, a bit će sve bolja, nema nikakvog razloga biti zabrinut'', poručio je ministar Božinović na tvrdnje medija o krađi kokaina.

U proljeće ove godine na području Zagreba ukradena je pošiljka od oko 200 kilograma kokaina jednom od balkanskih narkoklanova posebno poznatom po brutalnim likvidacijama.

Kokain se nalazio u jednome skladištu na širem području glavnoga grada, a droga je bila u tajnom tranzitu, odnosno s istoka je skrivena ušla u Hrvatsku te je bila namijenjena za tržište zemalja zapadne Europe.

Krađa kokaina velike vrijednosti, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, rezultirala je vrlo brzom i agresivnom reakcijom narkoklana, koji je u Hrvatsku poslao svoje ljude kako bi utvrdili tko mu je drogu ukrao te je pokušali vratiti i "kazniti" krivce.

Ta "istraga" narkokartela navodno je već rezultirala s nekoliko kaznenih djela počinjenih na području Hrvatske, na sreću za sada, bez ljudskih žrtava. Navodno je počinjena jedna otmica i premlaćivanje osobe koju su smatrali odgovornom za nestanak droge, ali i pokušaj otmice suradnika te osobe, kao i nasilni pokušaj povrata dijela otete droge.

Iz niza akcija koje su pojedini elitni odjeli kriminalističke policije posljednjih pola godine provodili, čini se da je policija itekako upućena u to što se događa, tvrdi Jutarnji list.

Naime, u jednoj od policijskih akcija koje su se u proteklih šest mjeseci zaredale širom Hrvatske protiv međunarodnih trgovaca kokainom detektirana je, uz ostalo, upravo osoba za koju narkoklan sumnja da mu je ukrala drogu.

No, što je još važnije, ta krađa kokaina daje mogući novi kontekst čitavom nizu uhićenja "opasnih momaka" iz balkanskoga podzemlja koji su se u proteklih pola godine počeli pod lažnim identitetima "slijevati" u Hrvatsku, a koje bi zatim policija, u naizgled nepovezanim akcijama, uhićivala zbog droge i oružja.

Naime, postoji sumnja da je neke od tih osoba u Hrvatsku "po zadatku" poslao narkoklan, odnosno upravo kako bi se osvetili zbog nestanka droge ili je pak pokušali pronaći i vratiti vlasniku.

Božinović: "Policija preventivno prisutna i aktivna po pitanju nekih skupina koje se spominju"

Sve je u ponedjeljak komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova kazao je da je hrvatska policija preventivno prisutna i aktivna po pitanju narkoklanova te da građani nemaju razloga biti zabrinuti za vlastitu sigurnost.

''Vjerojatno bi bilo rata da nemamo policiju kakvu imamo. Dok je hrvatska policija ovakva kakva jest, a bit će sve bolja, nema nikakvog razloga biti zabrinut'', poručio je Božinović.

Pročitajte i ovo Droga u kosi - 3 Sve domišljatiji krijumčari Droga na vrh glave: Planove im je pomrsio skener te razotkrio skrivene predmete

Govoreći o napisima, naglasio je da oni nisu nigdje potvrđeni te da je hrvatska policija preventivno prisutna i aktivna po pitanju nekih skupina koje se spominju u tom kontekstu.

Pročitajte i ovo Policija razbila zločinačko udruženje koje se bavilo prodajom droge - 1 Prodavali kokain FOTO Policija razbila zločinačko udruženje: Pronašli drogu, gomilu novca i pištolje

''U Hrvatskoj te hobotnice imaju sposobnost da ponovno nastave sa svojim djelovanjem, ali nastavlja sa svojim djelovanjem i hrvatska policija. Ja sam apsolutno siguran i imam puno povjerenje u policijski rad, uključujući i o ovom i drugim slučajevima o kojima se piše'', dodao je.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene