Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD RIJEKE

Reporter Dnevnika Nove TV donosi detalje o sudaru vlakova: "Očevid je gotov, na putu je posebna dizalica"

Aktualno Galerija Sudar vlakova kod Rijeke Sudar vlakova kod Rijeke Foto: Marko Balen Sudar vlakova kod Rijeke Sudar vlakova kod Rijeke Foto: Marko Balen Sudar vlakova kod Rijeke Sudar vlakova kod Rijeke Foto: Marko Balen Sudar vlakova kod Rijeke Sudar vlakova kod Rijeke Foto: Marko Balen +4 Sudar vlakova kod Rijeke Galerija 1/9 >>
Željeznička nesreća dogodila se u Rijeci. Teretni vlak na relaciji Rijeka - Moravice udario je u cisterne. Vlak s vagonima-cisternama išao je u riječku rafineriju. Kako je došao s 30-ak vagona, a u rafineriju mogu stati samo 22, dio cisterni ostavljen je na kolodvoru Škrljevo. Vagoni nisu stavljeni na sporedni kolosijek, već su ostali na glavnom. Očevid će utvrditi točne uzroke nesreće. Promet je na toj dionici prekinut, a putnici se prevoze autobusima. Nesreću je komentirao ministar Butković.

Sinoć u 2:35 u blizini Rijeke na željezničkom kolodvoru Škrljevo dogodila se prometna nesreća. Doznajemo da je do sudara došlo kada je teretni vlak HŽ Carga koji je putovao na relaciji Rijeka - Moravice udario u grupu parkiranih vozila operatera Enna transport. Prva u nizu bila je prazna cisterna.

O nesreći se iz Rijeke oglasio Oleg Butković, potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, kao i Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture.

Na putu dizalica iz Zagreba

 S mjesta nesreće u Škrljevu uživo u Dnevnik Nove TV javio se reporter Marko Balen i izvijestio kako je očevid gotov, ali uzroci nesreće znat će se tek za nekoliko dana, kada dođu rezultati policijskog očevida i očevida Agencije za istraživanje željezničkih nesreća.

"Kompozicija koja je bila vezana na lokomotivu maknuta je, tako da se sada očekuje dolazak specijalne dizalice iz Zagreba tijekom kasnih večernjih sati, a tek sutra će moći početi s radom", javio je Balen i dodao kako treba raščistiti sve dijelove s pruge kako bi se mogao uspostaviti normalan željeznički promet.

Balen je ranije javio kako, srećom, nema teže ozlijeđenih, ali je materijalna šteta velika.

"Strojovođa je na vrijeme vidio da neće uspjeti stati i sakrio se u stražnji dio lokomotive na vrijeme te ima lakše ozlijede, ali materijalna šteta je ogromna. Nekoliko vagona potpuno je uništeno, lokomotiva je smrskana, a najveća materijalna šeta je što je ova pruga Rijeka - Zagreb zatvorena za promet i bit će još barem 24 sata", kazao je reporter u Vijestima u 17 sati te dodao kako će vagone početi uklanjati tek sutra.

 

Butković: Vjerojatno se radi o ljudskoj grešci

"Prema informacijama koje imam, ali pustimo da povjerenstvo i Agencija za istraživanje nesreća utvrde detalje, radi se o ljudskoj pogrešci od strane prometnika vlakova. Ne mogu još o detaljima govoriti, to su prve informacije koje imam", rekao je Butković obilazeći u Rijeci gradilište državne ceste 403.

Pročitajte i ovo Vlakovi - 1 Pogon na baterije Plenković najavio ambiciozne ciljeve za našu željeznicu, sindikati nisu optimistični: "Vlakovi neće moći voziti brže nego što im pruga dopušta"

Direktor HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, koji je također bio u obilasku gradilišta, rekao je da je materijalna šteta je znatna, a nema teže ozlijeđenih.

"Željeznički promet je u prekidu, putnici se prevoze autobusima, a policija i naše službe su na očevidu", rekao je Krešić i dodao da će vagoni s pruge biti uklonjeni, a promet normaliziran čim očevid završi.

Na novinarsko pitanje kako se dogodilo da se vagoni nalaze na glavnom kolosijeku jer su, navodno, morali biti na sporednom kolosijeku, Krešić je odgovorio da će se to utvrditi.

"To ćemo vidjeti, naše i povjerenstvo od Carga i Enne, zajedno s policijom i Državnim odvjetništvom, utvrdit će što se točno dogodilo", naglasio je.

Na upit kada bi vagoni mogli biti uklonjeni s pruge, Krešić je odgovorio da će se vidjeti te da pretpostavlja da bi mogli biti uklonjeni za jedan ili dva dana.

"Čim završi očevid, poslat ćemo stručne službe i pomoćne vlakove i ukloniti sve što treba", dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UVODNI GOVOR PREMIJERA Plenković o preuzimanju Fortenove: "Nisu zatražene potrebne dozvole"

U nesreći nema stradalih, nastala je materijalna šteta, a lakše je ozlijeđen strojovođa HŽ Carga. Zbog nesreće je obustavljen promet u oba smjera, a za potrebe prijevoza uvedeni su autobusi koji voze sljedećim voznim redom: 

"Danas, 14. studenog, zbog izvanrednog događaja putnici vlakova bit će prevezeni autobusima:

4603 Rijeka 7:35 – Plase 8:08
4602 Plase 7:49 – Rijeka 8:24
4605 Rijeka 11:53 – Plase 12:29

4000 Plase 12:12 – Rijeka 12:43
4001 Rijeka 13:58 – Delnice 15:12
4604 Delnice 15:14 – Rijeka 16:28
4607 Rijeka 15:23 – Plase 15:56"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene