Mula koja je progutala više od jednog kilograma kokaina u kapsulama stigla je na županijski sud u Velikoj Gorici. Odrekla se prava na odvjetnika, a nakon ispitivanja određen joj je istražni zatvor.

Galerija Dolazak mule na sud Mula iz Brazila na županijskom sudu - 1 Mula iz Brazila na županijskom sudu - 2 +3 Mula iz Brazila na županijskom sudu - 3

Mula iz Brazila, koja je u utorak uhićena u zagrebačkoj zračnoj luci nakon što je progutala 117 kapsula s više od jednog kilograma kokaina, stigla je u pratnji policije na županijski sud u Velikoj Gorici. Riječ je o transrodnoj osobi koja se deklarira kao žena te je trenutačno u procesu promijene spola.

Osumnjičenica se odrekla prava na odvjetnika, doznaje Dnevnik Nove TV. Nakon ispitivanja pred sucem županijskog državnog odvjetništva određen joj je istražni zavor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od bijega. 

Krijumčarka je "pala" na ulasku u našu zemlju nakon što je carinicima odmah po slijetanju postala sumnjiva. U ženskoj torbici na uređaju za rendgen primijećeni su sumnjivi oblici koji su se pokazali kao pogodni za krijumčarenje droge.

Tihomir Žegrec - 1 Detalji pada mule na Tuđmanu: Predstojnik graničnog carinskog ureda opisao kako prepoznati "gutača"

Kokain FOTO Progutao 117 kapsula s kokainom: Pao na carini, policija objavila mučne detalje pregleda

Detaljnim pregledom i istragom utvrđeno je da je 45-godišnja osoba iz Brazila progutala čak 117 kapsula sa 1,17 kg kokaina prije no što je iz Sao Paula preko Lisabona stigla u Zračnu luku "Franjo Tuđman".

Dio kapsule osumnjičena je istisnula prirodnim putem još tijekom leta, a ostatak je na isti način istisnula tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji pogranične policije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju