Obavijesti Video Pretražite Navigacija
fimi media

Svjedočio Thompsonov svećenik: Ne znam ništa za plaćanje da ne pjeva, u Carinu smo dolazili dijeliti CD-e i karte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svećenik Slaven Milanović Litre na suđenju Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media ponovo je potvrdio da je s pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom dvaput dolazio u Carinu, ali da su tamo dijelili karte za koncert i CD-e te da se Thompson fotografirao sa zaposlenicima. O primanju novca kako Thompson ne bi pjevao u kampanji Milanović Litre tvrdi da ne zna ništa.

Svjedočenjem svećenika Slavena Milanovića Litre nastavljeno je suđenje Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje Roberta Ježića Kako sam kupio BMW za Sanadera: "Htjelo se da ne bude javno. Rekao sam da Sanader ima brata..." Slika nije dostupna Suđenje Ivi Sanaderu "HDZ nam je isplaćivao plaće, uskrsnice i božićnice na ruke"

Riječ je o svećeniku za kojeg je Mladen Barišić još u listopadu 2013. godine ustvrdio da mu je dolazio u Carinsku upravu zajedno s pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom tražeći novac kako Thompson ne bi pjevao za konkurentske stranke tijekom predizborne kampanje. 

Milanović Litre i ovoga puta ustvrdio je da o tome nije bilo riječi tijekom boravka u Carini, već da je s Thompsonom tamo bio dva puta, uoči njegova koncerta, kako bi podijelio CD-e i karte za koncert te se fotografirao sa zaposlenicima. 

"Thompson je bio popularan pjevač i mnogi su htjeli biti u njegovj blizini", rekao je Milanović Litre, dodajući da ih je u Carini dočekivao "Barišić i još neki ljudi". Tvrdi da nikad s Thompsonom nije razgovarao o tome da mu HDZ plati kako ne bi pjevao u predizbornoj kampanji 2007. godine te da o tome ništa ne zna. 

Objašnjavajući zbog čega je baš on dolazio s Thompsonom, svećenik je rekao da je Barišić njega zvao jer je znao da pjevač dolazi kod njega na misu. "Najčešće bi mene zvali. To mi nije bilo ugodno, ali često sam znao izlaziti ususret ljudima", rekao je Milanović Litre. 

Svećenik je ispričao da je s Thompsonom znao ići i na druženja po obiteljima, no nije se mogao sjetiti drugih institucija poput Carine. "Ne mogu se točno sjetiti svih tih institucija", rekao je Milanović Litre, dodajući da su u Carinu on i pjevač dolazili dvaput u razmaku od desetak dana, no da je oba puta svrha njihova dolaska bila ista – CD-i, karte za koncert i fotografiranje. 

Fotografija s tih druženja, međutim, svećenik nema, a kaže da nikad u Carini on i Thompson nisu bili sami s Barišićem. 

Što je govorio Barišić?

Tijekom iznošenja svoje obrane u listopadu 2013. Barišić je ustvrdio da su k njemu u Carinu dolazili pjevači, "a tamo nije bila škola pjevanja". 

"Dogovor je bio blokirati pjevače da ne pjevaju za druge, a ako trebaju, da pjevaju samo za nas ili da budu u pričuvi", rekao je tada Barišić, objasnivši kako je Thompsonu isplaćeno više od pola milijuna eura da ne pjeva ni za koga tijekom kampanje.

"S Thompsonom je bilo dogovoreno da će mu se osigurati 150.000 do 250.000 eura za kupnju zemljišta na Vrhovcu. Jednog dana su došli on i fratar Slaven Milanović Litre i rekli da to košta 515.000 eura. Sanader je odobrio plaćanje toga. Dvaput su bili kod mene, drugi put sam im dao iznos. Sutradan me nazvao svećenik Litre i rekao da fali 8000 eura i da će doći po njih. Rekao sam to Sanaderu koji se zgrozio, ali smo im isplatili novac", rekao je tada Barišić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene