Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skup zagrebački taksi do 2010.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb ima odličnu taksi službu i ne treba pomoć iz drugih gradova, izjavio je nedavno zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Tim je riječima reagirao na neuspjeli pokušaj dolaska riječkih taksista na zagrebačke ulice.

Prelazak na neki novi model, koji bi omogućio konkurentnost taksi službi u Zagrebu, podrazumijeva, tvrdi pročelnik gradskog ureda za promet Davor Jelavić, i poništenje dosad izdanih koncesija, a takvih promjena neće biti sve do 2010. godine, kada potpisane koncesije ističu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Grad i dalje u plusu Porezni paket kao u bajci: Sveta Nedelja ukinula prirez, naknade za taksije, paušal za iznajmljivače minimalan... Taksi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Već mjesec dana Stigla su stroža pravila za taksi-prijevoz: Što su donijela korisnicima?

Analize pokazuju da je trenutačno u Zagrebu prevelik broj taksista te se radi na njihovu smanjenju. Prije pet godina Zagrebom je, primjerice, prometovalo oko 1800 taksista, dok danas koncesije ima njih 1080.

"Sukladno broju stanovnika, Zagrebu ne treba više od tisuću taksista«, kaže Jelavić. Broj taksista, uz prirodnu smjenu generacija, smanjuje se novim pravilnikom koji određuje da jedan taksi prijevoznik kupuje dvije koncesije."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene