Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Predsjednice

Škoro reagirao na prosvjed radnika Aluminija u Mostaru: "Podržavam prosvjed radnika i građana koji su se s njima solidarizirali"

Miroslav Škoro (Foto: IN magazin)
Miroslav Škoro (Foto: IN magazin) In Magazin
Aktualno Galerija Miroslav Škoro (Foto: IN magazin) Miroslav Škoro (Foto: IN magazin) Foto: In Magazin Prosvjed u Mostaru zbog propasti tvrtke Aluminij (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed u Mostaru zbog propasti tvrtke Aluminij (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Miroslav Škoro (Foto: screenshot Facebook) Galerija 1/3 >>
Na prosvjed radnika Aluminija u Mostaru, osim predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je prozvana tijekom prosvjeda, oglasio se i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Miroslav Škoro.

Škoro je u reakciji na prosvjed radnika Aluminija u Mostaru istaknuo kako je "poražavajuće je što ti deklarativni borci za nacionalne interese nisu izašli iz vlasti koja se maćehinski odnosila prema mostarskom gigantu dok je propale industrije iz većinski bošnjačkih područja obilno subvencionirala".

Reakciju Miroslava Škore prenosimo u cijelosti:

"Gašenje mostarskog Aluminija još je jedan udarac opstojnosti Hrvata u BiH i jasan pokazatelj nebrige hrvatskih političkih elita s obje strane granice o interesima našeg naroda.

Republika Hrvatska dozvolila je propast tvrtke u kojoj ima vlasništvo nad 12 posto dionica i o kojoj ovisi 50 posto prometa Luke Ploče, a hrvatski političari koji participiraju u Vladi Federacije BiH suodgovorni su za krah Aluminija koji je gospodarska žila kucavica Hercegovine.

Pročitajte i ovo Miroslav Škoro (Foto: IN magazin) O braku, djeci, prošlosti Miroslav Škoro s Amerikankom Kim vjenčao se čak 3 puta, a ima i urnebesni savjet kako sačuvati brak

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednička utrka Škoro se pohvalio fotografijom s Ružom Tomašić: "Danas smo Kim i ja na ručku u ugostili dragu prijateljicu"

Poražavajuće je što ti deklarativni borci za nacionalne interese nisu izašli iz vlasti koja se maćehinski odnosila prema mostarskom gigantu dok je propale industrije iz većinski bošnjačkih područja obilno subvencionirala.

Činjenica da su tvrtke poput zeničkog ArcellorMittala dobivale električnu energiju po kudikamo povoljnijim uvjetima od Aluminija dokaz je dvostrukih kriterija i samo jedan u nizu primjera diskriminacije hrvatskih krajeva u susjednoj državi.

Kao predsjednik Hrvatske tražit ću da se država odgovorno odnosi prema svome vlasništvu, kako u Hrvatskoj, tako i izvan njezinih granica, i da pitanjima političkog, kulturnog i gospodarskog jačanja Hrvata u BiH pristupa strateški, a ne kao dosad stihijski, kako bi se slične tragedije u budućnosti izbjegle.

Podržavam prosvjed radnika Aluminija i građana koji su se s njima solidarizirali, a od predstavnika vlasti očekujem da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se Aluminij ipak sačuvalo."

Aktualno "Što novi ministar uopće može napraviti u godinu dana mandata? Držati hladni pogon" +0 Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska "Što novi ministar uopće može napraviti u godinu dana mandata? Držati hladni pogon" 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene