Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Dobio otkaz

Šokantno ponašanje školskog kuhara, otkrile ga nadzorne kamere

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dugogodišnji kuhar osnovne škole, nakon pregledanih snimki nadzornih kamera, dobio je izvanredni otkaz jer je nekoliko puta prekršio higijenska pravila.

Ponašanje na radnome mjestu jednom je kuharu u zagrebačkoj osnovnoj školi "priskrbilo" izvanredni otkaz. Snimke su naime otkrile njegovo katastrofalno nepridržavanje osnovnih higijenskih pravila.

"Osnovna škola je mjesto gdje se ne smije ugrožavati niti dovoditi u pitanje zdravlje učenika te škola ima nultu stopu tolerancije za svaki oblik grubog kršenja radnih obveza koji za sobom imaju posljedicu nehigijenu i zdravstvenu neispravnost hrane koja se poslužuje učenicima", poručili su iz škole.

Na snimkama je zabilježeno kako mu je "tijekom dostave hrane u drugi razred, na školskom hodniku na pod ispao pladanj s hranom i napitkom, odnosno s mliječnim obrokom namijenjenim učenicima 2. razreda, nakon čega je pokupio hranu i posuđe s poda te ga odnio u školsku kuhinju. Hranu koja mu je pala na pod posložio je na isti pladanj umjesto da ju je bacio u otpad.

Jednu od posuda koja mu je pala na pod nije oprao, već je u nju stavio hranu i posložio je na pladanj namijenjen posluživanju djeci.

Šalice koje su bile na podu nije oprao sredstvom za pranje, već ih je samo isprao i složio na sušilo", prenosi Danica.hr.

Tijekom svega toga, "maknuo je zaštitnu masku s lica, dirao ga je rukama i nastavio obavljati poslove u kuhinji bez da ih je oprao.

Pročitajte i ovo PR Loša statistika održavanja oralne higijene Šokantna statistika, europski smo prvaci u broju karijesa. U Hrvatskoj se zubi peru jednom u pet dana

Kuhinjskim papirom obrisao je prolivenu tvar s poda, nakon čega ga je zgužvao i stavio na radnu plohu na kojoj je pripremao hranu.

Prstom je pobrao hranu s radne plohe i stavljao ga u usta, nakon čega nije oprao ruke, već je nastavio s pripremom hrane na radnoj plohi".

Pročitajte i ovo Bez vode u Zagrebu: Ilustracija - 4 Brige teku kao slap Život u metropoli: Jednima pucaju cijevi, drugi ih ni nemaju - voda im se smrzava, a uskoro će je svi plaćati još skuplje

Kuharica je potom iznijela pladanj na kojem je bila hrana koja je prethodno kuharu pala na pod te je poslužila učenicima četvrtog razreda, a što on nije pokušao spriječiti iako je znao da se radi o zdravstveno neispravnoj hrani.

Sud je zaključio kako je kuhar postupao protivno svim higijenskim i zdravstvenim standardima, a zasigurno i higijenskim zahtjevima kuharske struke, pa i onima koji su uobičajeni u redovnom kućanstvu prilikom pripremanja i serviranja hrane.

Nedvojbeno je time ugrozio zdravlje školske djece kojima je hrana bila namijenjena, smatra sud. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene