Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša statistika održavanja oralne higijene

Šokantna statistika, europski smo prvaci u broju karijesa. U Hrvatskoj se zubi peru jednom u pet dana

PR
PR Foto: PR
Kako bi ukazali na lošu statistiku održavanja oralne higijene i brige o usnoj šupljini u Hrvatskoj, studenti stomatologije su u suradnji sa Sonicareom pokrenuli akciju podizanja svijesti o važnosti prevencije zdravlja zuba i desni

Jeste li znali da prosječni Hrvat četkicu za zube promijeni jednom godišnje, da čak 80% cjelokupne populacije boluje od nekog oblika parodontnih bolesti i da je već u najmlađoj dobi svaki četvrti zub djeteta pokvaren? Svjetski dan oralnog zdravlja idealna je prilika za informiranje o važnosti usvajanja zdravih dentalnih navika! Zdrave navike kreću od malih nogu, zato je važna pravovremena edukacija i roditelja i djece. Stoga su se ovog vikenda roditelji sa svojim najmlađima okupili u MiniPolisu – omiljenom centru zabave i učenja o raznolikim profesijama. Razlog? Replika stomatološke ordinacije u sklopu koje su edukacije održale studentice iz Udruge studenata dentalne medicine te doktorica stomatologije Kristina Horvat.

„Roditelji i stomatolozi trebaju pomoći djeci i naučiti ih da sami brinu o svojim zubima te tako usvoje zdrave navike već u ranoj dječjoj dobi – primjerice, da navečer nakon pranja zubi ne konzumiraju slatkiše uoči odlaska na spavanje. Uz Sonicare for Kids dječje četkice, usvajanje te važne životne navike mnogo je lakše, brže i zabavnije. “, istaknula je dr.med.dent. Kristina Horvat.

PR PR (Foto: PR)

Dok su roditelji izmjenjivali iskustva i savjete kako djeci približiti zdrave navike pranja zubi, mališani su istraživali veselu i šarenu stomatološku ordinaciju te su se okušali u brojnim edukativnim igrama i sadržajima kroz koje su se dobro zabavili, ali i naučili nešto novo o cjelokupnoj oralnoj higijeni.

 

Zabava i učenje uz Philips Sonicare For Kids četkicu

PR PR (Foto: PR)

Studentice Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Mihaela Jukić, Ana Crnjak, Ariana Pakušić i Klara Križan) okupljenoj su djeci demonstrirale tehnike četkanja zuba te im objasnile zašto je važno pravilno održavanje oralne higijene te kako se stvaraju zdrave navike koje će ih pratiti cijeli život.

Budući da djeca najbolje uče kroz zabavu, nakon kratkih edukacija, mališani su imali priliku sudjelovati u kreativnoj nagradnoj igri. Zadatak je bio nacrtati stomatološki motiv (zub, zubić vilu ili pak Sparklyja), a svi potpisani radovi postavljeni su na hrpu.

PR PR Foto: PR

Nasumičnim odabirom odabran je sretnik koji je osvojio vrijedan poklon - Sonicare For Kids četkicu. Upravo će im ova električna četkica, u kombinaciji s interaktivnom mobilnom aplikacijom, biti najbolji saveznik u stvaranju zdravih navika. Putem animacija, mališani vizualno uče koje su najbolje tehnike pranja zuba, a svakim pravilnim četkanjem osvajaju korisne nagrade za ljupkog Sparklyja.

PR PR (Foto: PR)

Još bogatiji Festival karijera

MiniPolis je interaktivni grad namijenjen djeci i roditeljima, a čini ga oko četrdeset kućica u kojima se mališani mogu upoznati s više od pedeset zanimanja. Uvođenjem Philipsove napredne tehnologije, stomatološka ordinacija MiniPolisa postala je mjesto koje djeci pomaže usvojiti zdrave navike za cijeli život jer se oralna higijena najbolje uči kada se krene od malih nogu. Ordinacija je kod mnoge djece već ublažila strah od posjeta stomatologu i potaknula interes za pranje zubića kako bi uvijek imali zdrav i blistav osmijeh.

 

Edukacija i u studentskim domovima

Kako bi i svoje vršnjake uspješno educirale o važnosti pravilnog održavanja oralne higijene te zdravlju zuba i desni, studentice Udruge studenata dentalne medicine posjetit će u ponedjeljak i utorak studentske domove, gdje će zainteresiranim studentima povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja održati edukaciju i demonstrirati korištenje i prednosti Philips Sonicare električne četkice.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene