Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivci za zlo

Skandalozne maškare: Spalili novinara, neplodnu majku i gay dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neplodnost i homoseksualnost danas su poslužili kao zabava, a nama nije do smijeha, kažu iz udruge BETA, udruge osoba s problemom neplodnosti.

Karnevalsko vrijeme ludiranja mnogima je prisjelo nakon što se društvenim mrežama proširila fotografija krnje iz Selca. Tamo su naime maškare odlučile kao glavnog krivca za sve spaliti mesopust koji prikazuje majku koja drži u rukama dijete na kojem stoji natpis 'Gay dijete iz epruvete'.

Pročitajte i ovo Karnevalska povorka u Rijeci - 4 fašnik u punom sjaju FOTO Tisuće maškara zavladalo Rijekom: Dio ukazao na ono što im je smetalo posljednih 365 dana Slika nije dostupna ODGOĐEN KARNEVAL Ima maski koje vesele, ali ni ove godine nećemo ih gledati u povorci: Rijeka donijela tešku odluku, a za ljeto sprema iznenađenje

BETA, udruga osoba s problemom neplodnosti reagirala je na svom Facebook profilu.

'U Selcu je ove godine za maškare oblikovan mesopust koji prikazuje majku i dijete u naručju s natpisom 'Gay dijete iz epruvete'. I stari i mladi su ga imali prilike vidjeti i smijati mu se. Danas je neplodnost, pa i homoseksualnost, služila kao zabava. A nama nije do smijeha. Sutra će biti spaljen. Pomisao da bi netko mogao spaljivati dijete, bilo ono iz epruvete ili ne, imalo ono homoseksualne ili heteroseksualne roditelje, bilo ono homo ili hetero, nedvosmisleno otkriva svjetonazor ljudi kojih se, eto, imamo razloga bojati, i zato je jedino ispravno djelovati PROTIV takvog svjetonazora', napisali su iz udruge.

Krenula velika povorka s više od 10.000 maškara!

Dijete i majka, krnje, prema nekima krivci za sve zlo i naopako trebali bi biti spaljeni danas poslijepodne.

No, to nije jedini krnjo koji je izazvao zgražanje. Vrijeme karnevala, smijeha i zabave i u Omišu se pretvorilo u lokalni skandal nakon što su na svom karnevalu spalili krnju koji je predstavljao novinara dopisnika Slobodne Dalmacije.

U svojoj su presudi novinaru, prije spaljivanja pročitali i presudu, te rekli zašto je kriv.

'Nakaza je kriva šta je svojim pisanjem nanila štetu gradu', rekle su maškare.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene