Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme je za zabavu

Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji

Aktualno Galerija Đakovački bušari - 1 Đakovački bušari - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Đakovački bušari - 2 Đakovački bušari - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Đakovački bušari - 3 Đakovački bušari - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Đakovački bušari - 4 Galerija 1/4 >>
Zdrava svinja, bez afričke svinjske kuge, preuzela je ključeve grada Đakova, a vesela, šarena i raspjevana karnevalska povorka, preuzela je ulice Đakova. A gdje su 'Đakovački bušari', najveća pokladna manifestacija istočne Hrvatske, tu je i reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

U srcu Slavonije ponovno je došlo vrijeme za pjesmu, smijeh i mrvicu ludosti. Đakovački bušari po 30. put oživljavaju pokladne običaje, pjesmu i ples ulicama grada. Svake godine, na satiričan način prisjećaju se nedaća koje su ih brinule proteklih godinu dana. A kako bi se dobro narugali Afričkoj svinjskoj kugi, ključeve grada i vlast na jedan dan, ovoga puta, preuzela je svinja. I to zdrava.

"Nema ni straha, nema ni gripe. Ovo malo što šmrcamo to su virusi u ovo vrijeme virusa, nemojte nas molim vas odvesti u kafileriju ili nešto slično", poručile su maškare.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Kako to? HDZ oštro reagirao na Milanovićeve izjave: "Grupacija Lex Perković strahuje od neovisnog pravosuđa"

Za protjerivanje Afričke svinjske kuge, zaslužne su strašne buše. Strašnim izgledom i glasnom bukom nisu otjerali samo bolest, već i hladnu zimu.

"Potjerali smo loše vrijeme. Vrijeme je super, kao da je proljeće. Znači da smo na dobrom putu", rekao je Ervi Jardan

Vesela povorka u Slavoniji, ne prolazi bez tradicionalnog Ijuju.

Tradiciju karnevala s koljena na koljeno od starijih preuzeli su i najmlađi iz cijele Hrvatske. 

Pročitajte i ovo Prosvjed u Njemačkoj Kiša ih nije zaustavila FOTO/VIDEO Masa ljudi na ulicama Berlina: Više od 150 tisuća građana ustalo je protiv mržnje

No, s maskiranim veseljacima, ponekad je teško. Znaju biti zločesti pa čak i zarobiti novinare. Otjerat će zimu, a možda i ekipu Dnevnika Nove TV. Sa strašnim bušama, nema šale.

Ipak uz sve probleme koje nosi današnje vrijeme, ponekad čovjek poželi izići iz svoje kože. Barem na jedan dan nije loše, živjeti u tuđoj koži, Pa makar to bila i koža od strašne buše.

Kako bojazni od Afričke svinjske kuge više nema, konačno, u Đakovu, slobodno se može uživati u svim slavonskim delicijama.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene