Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjednici Vlade

Milanović: Lalovac ima pluća i pleća i glavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na početku sjednice Vlade premijer se ukratko osvrnuo na imenovanje novog ministra financija.

Na početku sjednice Vlade, premijer je čestitao novom ministru financija Borisu Lalovcu na izboru. 'Bit će mu teško, ali znam da Lalovac ima pluća i pleća i glavu', rekao je Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Sjednica Vlade FOTO Pogledajte nove koeficijente u državnim i javnim službama Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika"

Lalovac je Vladi izložio godišnje financijske izvještaje Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za 2013. godinu te rekao da je HBOR ostvario više prihoda u 2013. nego u 2012., a imao je i više zaposlenih. Odobrilo se više za investicije, a manje za obrtna sredstva.

'U 2013. HBOR je odobrio ukupno 1.256 kredita ukupnog iznosa 7,8 mlijarde kuna', kaže Lalovac.

Na sjednici Vlade  govorilo se o Prijedlogu strategije sudjelovanja Republike Hrvatske u međunarodnim misijama i operacijama. 'Svrha Strategije je da u mirovnim i vojnim misijama koordinirano doprinosimo stabiliziranju i prekidu sukoba', rekla je ministrica Vesna Pusić.

Minsitrica Pusić također je izvijestila da je Vlada zaključujila Sporazum o izvođenju specijalističkog studija Diplomacija na Sveučilištu u Zagrebu.

Počela 'bitka' za investiciju vrijednu 800 milijuna eura!

Na otvorenom dijelu Vladine sjednice razgovaralo se o Prijedlogu odluke o proglašenju projekta pod nazivom Rekonstrukcija TE Plomin - zamjena postojećeg bloka 1 s blokom c u cilju modernizacije i povećanja kapaciteta, strateškim projektom Republike Hrvatske.

Stigle su tri ponude i do kraja kolovoza bit će gotova prva faza, a potom slijede pregovori s investitorom. Na Vladi je rečeno da je stupanj korisnog djelovanja projekta 45 posto, više od ostalih elektrana. Minstar gospodarstva Branko Grčić napomenuo je da je Vlada usvojila 5 strateških projekata ukupne vrijednosti između 15 i 20 milijardi kuna.

'Dug časti i kultura srca'

Ministar Orsat Miljenić izložio je prijedlog odluke o darovanju nekretnine označene kao zk.č.br. 413/2, upisane u zk.ul.br. 22285, k.o. Grad Zagreb, Židovskoj općini Zagreb.

'Ovo je duh časti prema jednoj istrijebljenoj zajednici. Odluka Vlade je gesta za ono što su radili oni s kojima nemamo nikakve veze. Napominjem, ovo nije naknada - ovo je dug časti i kultura srca', rekao je Milanović.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić izvijestio je da se produžuje koncesija Luci Zadar d.d. za 25 godina i da se povećava koncesijska naknada s 30 lipa na 2 kn/m2.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene