U 17 sati u sjedištu SDP-a počeo je sastanak Kluba zastupnika SDP-a. Završio je nakon nešto malo više od pola sata.


Klub zastupnika SDP-a odlučivao je o tome hoće li na konstituirajućoj sjednici Sabora, koja je zakazana za ponedjeljak, ponuditi i svojega kandidata za predsjednika Sabora. Sastanak je završio nakon malo više od pola sata, a novinarima je izjavu dao Peđa Grbin, član Glavnog odbora SDP-a.

Vezani članci Peđa Grbin Grbin spreman na radikalne mjere prema Klubu zastupnika: ''Neka odluče hoće li se stranka baviti sobom'' SDP u Saboru pokrenuo postupak za pokušaj opoziva ministra Beroša, izjavu dao Grbin Predsjedništvo ustraje da izbačeni članovi ne mogu ostati u Klubu SDP-a: "Podijeljeni smo u dvije grupacije"

'SDP neće predložiti sutra nikoga za predsjednika Sabora', rekao je nakon sjednice izabranih zastupnika SDP-a. 'SDP će se ponašati u skladu s parlamentarnom praksom koja u Hrvatskom saboru postoji već čitav niz godina', dodao je, a na pitanje novinara hoće li podržati kandidata Domoljubne koalicije Željka Reinera odgovorio je: 'Što se tiče glasovanja, to ćete vidjeti sutra na samoj sjednici'.

U medijima se špekuliralo da bi, ako i koalicija Hrvatska raste predloži svog kandidata, glasovanje moglo biti tajno te da bi se dio zastupnika Mosta nezavisnih lista u tom slučaju priklonio kandidatu koji ne dolazi iz Domoljubne koalicije.

Tajno glasovanje

Iako se po medijima nagađalo da bi koalicija Hrvatska raste kao kandidata za predsjednika Sabora na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici mogla predložiti Dragu Prometa, iz HRID-a su poručili da nitko od njihovih zastupnika 'neće biti kandidat za najodgovornije dužnosti'.

'U skladu s dosad jasno izrečenim stavovima, HRID neće podržati kandidate za predsjednika Sabora niti od strane SDP-a, niti koalicije HDZ-MOST', poručili su iz HRID-a.

SVE OČI UPRTE U SABOR HDZ: Tražit ćemo da se o šefu Sabora glasa javno

Podsjetimo, za ponedjeljak je zakazan konstituirajuća sjednica Sabora, a kandidat Domoljubne koalicije bit će Željko Reiner kojeg će podržati i MOST.

Ostaje vidjeti hoće li novi predsjednik Sabora imati potporu više od 78 zastupnika, koliko ih je kod Predsjednice podržalo novog mandatara Oreškovića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook