Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem podzemne vode

Šišljagić: Vodeni val kod Batine spremno dočekan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki vodeni val Dunava, koji je sinoć oko 18 sati ušao u Hrvatsku kod Batine, spremno je dočekan i za sada nema nekih većih problema, rekao je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Vodostaj Dunava kod Batine je 772 centimentra i narastao je u odnosu na jučer kada je visoki val ušao na taj prostor, a porastao je i vodostaj Drave kod Osijeka koji sada iznosi 509 centimetara. U vikend naselju Karašica noćas su radili djelatnici Hrvatske vojske i mještani koji su pojačavali prostor s vrećama s pijeskom, iako se radi o nebranjenom prostoru, ali se želi maksimalno pomoći ljudima kako bi materijalne štete bile što manje, rekao je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fascinantni prizori FOTO Panoramski pogled na monstruozni vodeni val Slika nije dostupna Obrana je uspjela Vrhunac vodenog vala stiže u Hrvatsku

>>U Batini predsjednik Ivo Josipović: Ovo je OZBILJNA PRIJETNJA, no pripreme su odrađene odlično!

Dodao je da je Stožer za zaštitu i spašavanje lokalnoj upravi u Petrijevcima, u čijem se sastavu nalazi i Karašica, izdao nalog da pripremi sve što je potrebno da osigura smještaj za 20-tak osoba koje nisu radno sposobne ili su bolesne. Ostali mještani toga naselja zajedno s pripadnicima Hrvatske vojske rade na osiguravanju što boljih uvjeta.

Kao problem Šišljagić je istaknuo podzemne vode koje čine probleme i u osječkom Donjem gradu, u nekoliko ulica koje se nalaze na najnižem mjestu u gradu.

'Situacija je složena, no učinjeno je sve što se trebalo učiniti i nema mjesta panici', poručio je župan Šišljagić. Nakon konferencije za novinare otišao je u Batinu gdje je s predsjednikom Josipovićem obišao nasip na Dunavu. U Hrvatskim vodama se doznaje kako postoji mogućnost proglašenja izvanrednih mjera obrane od poplava kod Osijeka za rijeku Dravu koja je prešla 500 centimetara. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene