Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) - 3

Zdravko Mamić bit će u utorak priveden u BiH, javljaju mediji u BiH.


Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak će u Međugorju privesti Zdravka Mamića, bivšeg savjetnika Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, a prema tjeralici iz Hrvatske.

Vezani članci Premještanje ilegalnih migranata (Screenshot: USKinfo.ba) BiH policija prebacila 1500 migranata tik uz hrvatsku granicu: "A kako da ih zaustavimo, ni naše državljane ne možemo prisiliti da ostanu" Zdravko Mamić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Prijeti li Mamiću izručenje? BiH će ponovno odlučivati o hrvatskom zahtjevu zbog jedne žalbe

Razlog tome je što je u ponedjeljak Interpol obavijestio bosanskohercegovačke pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne tjeralice za Mamićem, koji se nalazi u Međugorju već godinu, a nakon što je dan pred izricanje osuđujuće presude stigao u BiH.

Sud u Osijeku Mamića sada ponovo potražuje nakon podizanja nove USKOK–ove optužnice za izvlačenje novca iz Dinama i traži da mu se odredi pritvor, piše Avaz.

Avaz doznaje da će u utorak u Sudu BiH biti održano i ročište po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se on izruči Hrvatskoj.

U utorak će, u stvari, biti razmatrano postoje li uvjeti za njegovim izručenjem i pristaje li on da bude izručen Hrvatskoj.

Mamić posjeduje i državljanstvo BiH. Ukoliko Sud BiH odluči da su ispunjeni uvjeti, konačnu odluku ipak donosi ministar pravde BiH Josip Grubeša.

BiH je prošle godine već jednom odbila izručiti Mamića Hrvatskoj.