Obavijesti Pretražite Navigacija
u dinamovu dresu

Ne brine ga tjeralica ni izručenje? Mamić se u opuštenu izdanju vozi i šeta Međugorjem

Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 5
Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 5 Pixsell,Armin Durgut
Aktualno Galerija Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 5 Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 5 Foto: Pixsell,Armin Durgut Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 1 Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 1 Foto: Pixsell,Armin Durgut Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 2 Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 2 Foto: Pixsell,Armin Durgut Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 3 Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 3 Foto: Pixsell,Armin Durgut +4 Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 4 Galerija 1/9 >>
Županijski sud u Osijeku poslao je Ministarstvu pravosuđa dokumentaciju za izručenje Zdravka Mamića.

No bivši čelnik Dinama, iako korak bliže granici Hrvatske i BiH, ne izgleda zabrinuto. Vozi se i šeta Međugorjem u Dinamovu dresu i ljetnim papučama.

Istovremeno, Mamićev odvjetnik Veljko Miljević uvjeren je da njegov klijent neće biti izručen Hrvatskoj, piše N1.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić Ekskluzivno Zdravko Mamić za Dnevnik Nove TV poručio: "Mene je Bog odabrao da budem sretan i poslao me u Međugorje" Veljko Miljević Pripema ustavnu tužbu Mamićev odvjetnik o mogućem izvršenju kazne u BiH: ''Neće to baš ići tako kako je netko zamislio''

Ističe da je on u Međugorju i dostupan tijelima BiH te da očekuje kako će ga uskoro pozvati. Smatra da je u slučaju njegova klijenta počinjeno nekoliko ozbiljnih pravnih grešaka.

Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 5 Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 3 Foto: Pixsell,Armin Durgut

Ministarstvo pravosuđa nastavlja proceduru

Ministarstvo pravosuđa nakon primitka dokumentacije nastavit će proceduru. Provjerit će dokumentaciju i poslati zahtjev nadležnim tijelima u BiH.

O tome se oglasilo i Ministarstvo pravosuđa. Kako je priopćeno iz ministarstva, od MUP-a su zaprimili obavijest o ažuriranju spisa međunarodne potrage za Mamićem.

"Od Županijskog suda u Osijeku zatražena je obavijest o tome želi li isti da se postupak izručenja pokrene te u slučaju da se sud izjasni na način da želi pokrenuti postupak izručenja, isti je pozvan dostaviti dokumentaciju propisanu primjenjivim međunarodnim i domaćim propisima.

Nakon što ovo ministarstvo zaprimi odgovor nadležnog suda te ukoliko bude dostavljena sva potrebna dokumentacija, Ministarstvo će postupiti sukladno primjenjivim propisima te nadležnom tijelu Bosne i Hercegovine podnijeti molbu za izručenje okrivljenog Zdravka Mamića", priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.

Tri USKOK-ove optužnice

Temeljem prve od ukupno tri USKOK-ove optužnice, Mamić je u lipnju prošle godine na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.

Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 5 Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 4 Foto: Pixsell,Armin Durgut

Druga optužnica Zdravka Mamića tereti da je od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Uz navedeno, tvrdi se u optužnici, NK "Dinamo" je neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Zdravko Mamić za ponedjeljak je najavljivao konferenciju za novinare, no zbog savjeta i pritiska svojeg odvjetnika otkazao ju je.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene