Policijski motocikl (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policijski motocikl (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon tragične pogibije policajca na motoru u Zagrebu, Sindikat policijskih službenika obratio se putem Facebooka ravnateljstvu policije, točnije ravnatelju Nikoli Milini. Iz Sindikata žele utvrditi točne okolnosti pod kojim je policajac radio, odnosno jesu li uvjeti rada policijskog službenika kumovali strašnoj prometnoj nesreći.


Na Facebook stranici Sindikata policijskih službenika objavili su pitanja na koja žele dobiti odgovore od ravnatelja policije Nikole Miline. Žele znati kako je njihov pokojni kolega radio tog tjedna kada je stradao. Ističu činjenicu da je umor jedan od najvećih neprijatelja vozača, pa stoga traže odgovor na pitanje je li stradali policajac toga kobnog dana imao osiguranu stanku te koliko je sati proveo na poslu.

Vezani članci Policija, ilustracija Policija objavila detalje teške nesreće na Pagu u kojoj je poginula jedna osoba Pripreme za popis stanovništva - 5 Operira sve više lažnih popisivača: Varalice pokrale 92-godišnjeg Riječanina, policija poslala važno upozorenje

Smatraju da je do prometne nesreće došlo zbog loše organizacije rada. ''S obzirom na činjenicu da se nikako ne može reći da je posao vozača u cestovnom prometu složeniji od obavljanja policijskih poslova te da je 10 sati rada policijskog posla, po pitanju koncentracije i mentalne potrošenosti, jednako barem 10 sati vožnje, jasno je da je u konkretnoj situaciji poginuli policijski službenik, obzirom na prijeđenu udaljenost, duljinu rada i neadekvatnosti odmora, vozio u okolnostima koje su ugrozile njegovu sigurnost kao i sigurnost svih sudionika u prometu, što je u konačnici završilo tragičnim događajem pogibije našeg kolege, a da se sve to dogodilo isključivo radi loše organizacije rada koju je propisao i naložio njegov rukovoditelj rasporedom rada'', stoji u objavi Sindikata. 

Podsjetimo, 32-godišnji policijski službenik Ravnateljstva policije upravljao je policijskim motociklom, a vozio je autocestom A3 s Ljubljanskom avenijom. Iz policije su priopćili da je zbog neprilagođene kretanja prilikom izlaska iz zavoja policajac izgubio nadzor na vozilom pri čemu je došlo do prometne nesreće.