Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tzv. pijane neočale

Simulacija prometne nesreće u Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pokaznoj vježbi prometne policije Dubrovnik vozači su prvi put imali prilike isprobati kako funkcioniraju tzv. pijane naočale.

Na platou Pile u Dubrovniku, danas je održana simulacija prometne nesreće i postupak hitnih službi nakon zaprimanja dojave o događaju prometne nesreće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti''

U ovoj pokaznoj vježbi su policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik i hitne medicinske pomoći pokazali svoj rad tijekom osiguranja mjesta događaja, izvlačenja ozlijeđene osobe iz vozila i pružanja prve pomoći unesrećenom u slučaju prometne nesreće.

Vozači su po prvi puta imali prilike isprobati kako funkcioniraju tzv. pijane naočale koje simuliraju stanje alkoholiziranosti iznad 1,00 promila, a potom i iznad 2,00 promila alkohola u krvi vozača.

>>SIMULACIJA Trenutak kada se u nesreći automobil okrene na krov

Cilj ovog djela akcije bio je ukazati vozačima, posebno onim mlađe životne dobi, na opasnosti i štetne posljedice konzumiranja alkoholnih pića i vožnje pod utjecajem alkohola.

U sklopu akcije posjetitelji su imali prilike vidjeti i isprobati simulator-vozilo za simulaciju prometne nesreće kao i opremu koja se koristi u sklopu programa za sigurnost djece u prometu “Vidi i klikni”.

Na spomenutoj akciji prezentirana je i oprema koju u svom radu koristi Interventna jedinica policije i Zavod za javno zdravstvo. Akciju, koja je trajala do 12 sati, organizirala je Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska u sklopu obilježavanja Dana policije. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene