Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavlja se u šibenskoj bolnici

Kako je susjed pronašao 84-godišnjaka koji je četiri dana bez hrane i vode bio u jami: "Ja ga zovem, a on kaže – Pere, pomozi!"

Susjed Petar Morović (Foto: Dnevnik.hr)
Susjed Petar Morović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Susjed Petar Morović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Četiri dana bez vode i hrane preživio je 84-godišnjak, nedaleko od Šibenika za kojim je sinoć okončana potraga.

Tražilo ga je cijelo selo, obitelj, prijatelji i HGSS-ovci. Potpuno dehidriranoga, pronašao ga je susjed Petar Morović u jami dubokoj tri metra. Starac je u stabilnom stanju u šibenskoj bolnici. 

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

"Ja sam kosio tu travu, i kad sam bio pri kraju, trebalo je malo još na jednom mjestu pokositi, došao sam i u jami sam vidio gospodina Paića kako leži.  Kad sam došao do jame, skinuo sam masku i zazvao ga, a on kaže, Pere, pomozi", kaže susjed Petar.

Mislav Čupić, pročelnik HGSS stanice Šibenik na pitanje kakav je osjećaj pronaći nekoga, odgovara:

"Super, vrhunski! S nekim lošim završetkom tužno, loše. Ali mislim ono, navikli smo pa šta možemo"

Izvan sebe bila je i obitelj. Na trenutke su, ne kriju, gubili nadu. No, vraćali su im je HGSS-ovci.

''Padajući s nogu, oni su i dalje nastavljali i nisu prekidali i uvijek su mi govorili: on je živ, on je živ! I tu je i naći ćemo ga'', ispričao je Milorad Paić, sin izgubljenog.

U posljednje vrijeme spasioci koji tragaju za nestalima padaju s nogu, a same potrage itekako koštaju. 

"Ako helikopter radi, onda to bude malo veća cifra, od HRZ-a, mislim da je on sigurno negdje oko 40-50 tisuća kuna", kaže Mislav Čupić, pročelnik HGSS-ove stanice Šibenik.

Košta i oprema, troši se na gorivo i hranu pa iz HGSS-a apel - "sa starijim i dementnim osobama, budite na oprezu".

Podsjetimo, u srijedu 12. lipnja, u poslijepodnevnim satima bez traga je nestao muškarac star 84 godine. Policija je dan kasnije, u četvrtak, obavijestila javnost da je muškarac otišao iz obiteljske kuće u mjestu Jadrtovac, kod Šibenika, nakon čega je prijavljen njegov nestanak.

Pronađen je u subotu oko 19:45 sati. U trenutku pronalaska bio je komunikativan i bez vidljivih znakova ozbiljnijih ozljeda.

 

Kako je susjed Petar pronašao izgubljenog 84-godišnjaka pogledajte u večerašnjem Dnevniku Nove TV u 19:15.

Aktualno Od borbe za obespravljene do beskrupulozne otimačine za fotelje: Što se dogodilo s kaznenim prijavama protiv Živog zida? Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ana Malbaša i Branimir Bunjac, bivši član Živog zida (Foto: Dnevnik.hr) Ana Malbaša i Branimir Bunjac, bivši član Živog zida (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Branimir Bunjac, bivši član Živog zida (Foto: Dnevnik.hr) Branimir Bunjac, bivši član Živog zida (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Kekez, bivši član Živog zida (Foto: Dnevnik.hr) Hrvoje Kekez, bivši član Živog zida (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Siniša Gabrić, bivši član Živog zida (Foto: Dnevnik.hr) Siniša Gabrić, bivši član Živog zida (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Članovi Živog zida koji su na prošlim izborima ušli u Sabor (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Od borbe za obespravljene do beskrupulozne otimačine za fotelje: Što se dogodilo s kaznenim prijavama protiv Živog zida? 1/6 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene