Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili se

Ključni ministri prošli lišo: "Sakrili su se kao ludu babu u ormar što se stavlja"

Aktualno Galerija Sabor Sabor Foto: Dnevnik Nove TV Lokacije ministara koji nisu sudjelovali na sjednici Lokacije ministara koji nisu sudjelovali na sjednici Foto: Dnevnik Nove TV Mjesto ministrice Marije Vučković Mjesto ministrice Marije Vučković Foto: Dnevnik Nove TV +0 Andrej Plenković Galerija 1/4 >>
Banožića, Grlića Radmana i Vučković od rešetanja oporbe na Aktualnom satu spasila su - službena putovanja.

Svi su tu, a tebe nema! Mrmljala je tako oporba od jutros... Jer na mjestima Gordana Grlića Radmana, Marija Banožića i Marije Vučković na saborskom aktualcu sjedili su - državni tajnici.

"Ovo prijepodne ne zaslužuje da se zove aktualno jer baš oni ministri koji su aktualni, nisu nazočni, dakle danas smo na prijepodnevu, nismo na aktualnom", poručio je Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a.

"Stvarno, zadnji put sam ih vidio ako se ne varam... na vladajućoj većini? Ja mislim da su bili svi", objasnio je Hrvoje Zekanović.

Ministar Grlić Radman trenutačno je u New Yorku - na općoj skupštini UN-a. Ministrica Vučković je u Bruxellesu na sastanku Vijeća ministara, dok je ministar Banožić otputovao u Ramstein - na obrambenu kontaktnu skupinu za Ukrajinu.

"Nisu negdje na odmoru, rade svoj posao", branio je stranačke kolege Mario Kapulica, saborski zastupnik.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk, saborski zastupnik (SDP) Aktualno prijepodne Je li ovo neslužbeni početak kampanje za superizbornu godinu? "Teško se oteti dojmu..."

Ali oporba u slučajnosti ne vjeruje. "Oni su trebali doći ovdje i podnijet ostavku! Oni su ih sakrili kao ludu babu u ormar što se stavlja", rekao je pak Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta.

"Imamo pojedine ministre koji se doslovce nikad nisu pojavili kad brane svoje točke zakona nego šalju državne tajnike, neki treći ešalon", poručio je Suverenist Marijan Pavliček.

Državni tajnici na pitanja zastupnika ne mogu odgovarati, pa su ona sustigla - premijera. Hvalio se kako smo ušli među 15 najrazvijenih...

"U kojoj u tih 15 zemalja ovo ne bi završilo vašom ostavkom, a premijerovom isprikom", pitao je pak Bauk.

"Budući da nema ministra vanjskih i europskih poslova, odgovorit će premijer", odgovorio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prava životinja Seks-skandal s dupinom: "Ponekad bi me zakačio svojim penisom za nogu ili ruku – sve je to bilo savršeno normalno"

Benčić: "Plenković danas niti na jedno konkretno pitanje nije dao konkretan odgovor"

"Ja ne mogu da vam ne zahvalim, već se mislim u sebi nismo dovoljno hvalili postignuća", poručio je pak Andrej Plenković.

Miro Bulj ga je pitao gdje su ministri, a on odgovorio: "Ja se nadam da ste vi dobro, danas ste mi fufljali više nego inače."

No - imali su i vladajući zamjerki prema oporbi!

"Pitajte oporbene zastupnike koji su bili dva mjeseca na godišnjem odmoru i ne mogu odsjediti par sati, pogledajte kako izgleda sabornica, to je stvarno sramotno, u trenutku ih je bilo 3-4", komentirala je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

"Iz vrlo jednostavnog razloga, to je da Plenković danas niti na jedno konkretno pitanje nije dao konkretan odgovor! Kao takav ne zaslužuje niti da ga išta pitamo niti da više slušamo", spremno joj je odgovorila Sandra Benčić.

Ako ništa - za utjehu građanima - zadnji je ovo jesenski saziv sabora u ovom sastavu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene