Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Skrio se u skute Angeline Jolie'

Šerbedžija najavio tužbu protiv vukovarskog Stožera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glumac Rade Šerbedžija najavio je u subotu kako će tužiti članove Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji su izrekli uvrede i optužbe na njegov račun.

'Iznenadili su me napisi u hrvatskim novinama da organiziram dolazak Angeline Jolie u Vukovar jer o tome nisam sa Angelinom razgovarao, niti to planirao. Ali me nisu iznenadili napisi nekih likova iz takozvanog Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji su me u zadnjih petnaest dana već nekoliko puta napali najbezočnijim lažima, a sve naravno, u interesu predizbornih akcija i kampanja. Na njihove laži, izmišljotine, etiketiranja i prijetnje, trebat će odgovoriti sudskim prijavama, što ću i učiniti', kazao je Rade Šerbedžija u izjavi koju je dao sarajevskom internetskom portalu 'Klix'.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna Objavio pismo Šerbedžija pisao Dežuloviću nakon kolumne o Vukovaru: "Više nikada te ni za kakav savjet neću pitati…"

Šerbedžija je ovo izjavio komentirajući činjenicu da je na internetskoj stranici vukovarskog stožera bio izložen napadima zbog navodne 'šutnje o srpskoj agresiji' kao i zbog najava o njegovu mogućem dolasku u Vukovar zajedno s hollywoodskom filmskom zvijezdom Agelinom Jolie.

Prosvjedi u Sarajevu: Okupljenima se pridružio Šerbedžija

'Rade Šerbedžija se skrio u skute Angeline Jolie i vjeruje da nitko ne vidi njegovo licemjerje. Hoće na vukovarsku Ovčaru skriven ispod suknje. Unatoč svojoj šutnji o zločinima srpsko-četničke agresije na Hrvatsku on želi sprati ljagu krijući se iza lika svjetske humanitarke. Rade imaj na umu – Stožer je spreman', stajalo je u poruci.

Iz Stožera su naknadno pojasnili kako se oni ne protive tome da netko oda počast vukovarskim žrtvama no protive se 'nedoličnim pokušajima estradizacije odavanja pijeteta'.

'Takvi ni danas ne čine ništa da se kazne oni koji su zločin počinili. Cijelo vrijeme izjednačavaju krivnju i falsificiraju povijest', priopćeno je iz stožera uz pojašnjenje kako zbog toga 'veliki broj građana Vukovara i Hrvatske' na negativan način doživljava najavu dolaska Šerbedžije na Ovčaru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene