Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ne želim govoriti o SDP-ovim glupostima', odgovorio je ministar gospodarstva Branko Vukelić na SDP-ove optužbe da je odgovoran za slučaj Brodosplit.


SDP je u saborsku proceduru uputio zahtjev za Vukelićevom smjenom, tvrdeći kako je, unatoč upozorenjima, kao predsjednik Nadzornog odbora Brodosplita Upravi omogućio sklapanje štetnih ugovora, kojima je ta državna tvrtka oštećena za šest milijuna američkih dolara.

Vezani članci Sajid Javid (Foto: AFP) Primio obje doze cjepiva: Britanski ministar pozitivan na koronu Slika nije dostupna "Afera Brodosplit": svjedočio ministar Vukelić

'Nikakvu odgovornost ne osjećam, ništa kao predsjednik Nadzornog odbora nisam mogao učiniti, jer ne pratim dnevni tijek posla u brodogradilištu', izjavio je Vukelić novinarima u Saboru, nazvavši SDP-ove optužbe neargumentiranim podmetanjima.

Odbacio je i SDP-ovu tvrdnju da je ignorirao upozorenja o štetnosti ugovora na sjednici Nadzornog odbora, a ne brine ga, kaže, ni istraga austrijskog Interpola i policije, jer, ističe, nema nikakve krivnje ni odgovornosti, niti je radio bilo kakve nečasne radnje.