Protiv SDP-ove zastupnice Marine Opačak Bilić traju izvidi zbog sumnji u kaznena djela vezana za gospodarski kriminal - potvrdili su Dnevniku Nove TV iz Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu. Autora kaznene prijave protiv više osoba nisu naveli, no tamošnji poduzetnik Željko Garić potvrdio nam je da ju je on napisao.


Tvrdi da je Opačak Bilić, prije nego što je postala saborska zastupnica, potpisala fiktivnu prodaju pet radnih strojeva u vrijednosti od 5 i pol milijuna kuna tvrtki Brod iz Podcrkavlja. 

Vezani članci SDP u Saboru pokrenuo postupak za pokušaj opoziva ministra Beroša, izjavu dao Grbin Predsjedništvo ustraje da izbačeni članovi ne mogu ostati u Klubu SDP-a: "Podijeljeni smo u dvije grupacije" Siniša Hajdaš Dončić Potpredsjednik SDP-a otpušten iz bolnice na kućnu njegu - zahvalio zaposlenima u bolnici i poručio kako ide nabolje

"Normalno da je to fiktivno čim su izdali račune 17.4., a 5. 4. traže predstečajnu nagodbu, gdje oni opraštaju 70 posto. Da li je to moguće da vi izdate račune na 5,4 mil kuna, a nakon 15 dana opraštate ili bacite četiri u Savu. I Porezna uprava nikom ništa, Državno odvjetništvo nikom ništa", kaže autor prijave Željko Garić.

Marina Opačak Bilić
Željko Garić, autor kaznene prijave protiv Marine Opačak Bilić Foto: DNEVNIK.hr

Njezina tvrtka je, inače, bila i najveći donator u kampanji Zorana Milanovića s čak 150 tisuća kuna. Opačak Bilić i dalje je bez komentara, no doznajemo da se kolegama u stranci pravdala da je prijavljuje lokalna konkurencija.

"Dolaskom na čelo SDP-a uveo sam nultu stopu tolerancije na bilo kakve nezakonitosti, posebno one s elementima korupcije, sukoba interesa i zlouporabe u gospodarskom poslovanju. Ispitat ćemo sve dostupne informacije i okolnosti o navedenom slučaju te nakon toga donijeti odluku o budućnosti zastupnice Opačak Bilić u stranci", rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr