Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još prošle godine

Hajdaš Dončićev zamjenik umirovio se na jedan dan da bi osigurao zastupničku mirovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, ne mora brinuti što će biti s njim kada napusti politiku.

Sam se pobrinuo još prošle godine kada je na jedan dan otišao u mirovinu i tako aktivirao zastupničku mirovinu. Tada je bio i gradonačelnik Raba. Mirovina će mu temeljem zastupničkog staža u mandatu 2003.- 2007. biti veća od 10.000 kuna.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u Čakovcu - 5 Rok 20 dana Čeka se datum konstituiranja Sabora: Na potezu je Milanović Peđa Grbin sdp podnosi zahtjev Traži se ocjena ustavnosti zbog naših 20 milijardi eura: "Ovo je pljačka u nastajanju i to moramo spriječiti!"

Cijela operacija zamrzavanja radnog staža i odmrzavanja mirovinskih prava odrađena je u ljeto prošle godine. U to vrijeme Kukuriku koalicija je naveliko kao prvi potez najavljivala ukidanje povlaštenih mirovina.

>> Jednaka mirovina za sve, pa i za predsjednika države

Antešić je očito, osluškujući što planira njegova koalicija, preduhitrio izmjene zakona. Danas je za Dnevnik Nove TV samo poručio kako je sve što je učinio u skladu sa zakonom i ne vidi u čemu je problem.

Podsjetimo, premijer Zoran Milanović, kada su se ukidale povlaštene mirovine, ponosno se pohvalio da nitko iz njegove stranke nije otišao u mirovinu po povlaštenim uvjetima, osim ako ne napušta politiku.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene