Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova kritika poreznoj reformi

Bernardić: "Rast plaća u Hrvatskoj je moguć, SDP ima plan za rast svih plaća za 330 do 500 kuna"

Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
SDP održava konferenciju za medije na temu "Udar Vlade na male iznajmljivače u turizmu – pet puta veći paušalni porez".

Na konferenciji za medije SDP-a, organiziranoj u Splitu povodom porezne reforme i udara Vlade na male iznajmljivače u turizmu, govorio je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Prvo se osvrnuo na plaće radnika u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

"Mi u SDP-u smo u potpunosti fokusirani na rast plaća u Hrvatskoj, svjesni da zbog malih plaća građani iseljavaju iz Hrvatske", poručio je Bernardić.

"Pompozno najavljivana porezna reforma nije uspjela u ključnom cilju, osigurati većini građana veće plaće", dodao je šef SDP-a.

"Poruka SDP-a jest da je rast plaća moguć. Po SDP-ovo prijedlogu, sve plaće u Hrvatskoj bi rasle za najmanje 330 kuna mjesečno i to od 1. siječnja 2019. godine. Minimalna plaća bi narasla za 1000 kuna, odnosno na 4000 kuna, dok bi sve ostale plaće narasle između 330 i 500 kuna mjesečno. Taj plan je realan, održiv je i bazira se na povećanju osobnog odbitka s 3800 na 5000 kuna", naglasio je Bernardić.

Kroz poreznu reformu se udara na najmanje i najosjetljivije, dižući paušal za privatne iznajmljivače, koji iznajmljivanjem svojih apartmana pokušavaju pokrpati kućni budžet, rekao je Bernardić i poručio da je PDV u turizmu kod nas najveći u Europi.

Nakon Bernardića riječ je preuzeo saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić.

"U trenutku kad hrvatski turizam pomalo jenjava, što se tiče rasta, vlada udara svim sredstvima po toj najjačoj grani", istaknuo je. Naglasio je da turizam bez državnih poticaja ne može napredovati.

Grčić smatra da će zbog toga rast turizma biti znatno usporen u idućim godinama.

Poručio je da je za SDP potpuno neprihvatljivo da se udarana 100.000 malih iznajmljivača u turizmu.

"Ne znam tko osmišljava takve mjere u Vladi, ali ovo je prešlo svaku granicu", poručio je Grčić.

Pitanje ministra Kujundžića

Na pitanje o pokretanju opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića u Saboru i hoće li osim SDP-a i Mosta još netko dati glas za njegov odlazak, Bernardić poručuje da bi svatko razuman dao glas za to.

"On je najlošiji ministar u povijesti. Na njega ne trebamo trošiti riječi, on jednostavno treba otići. Pokušava privatizirati javno zdravstvo i mi mu to nećemo dopustiti", poručio je šef SDP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene