Nižu se reakcije na odluku Visokog prekršajnog suda kako Thompsonov poklik ''Za dom spremni'' u pjesmi Bojna Čavoglave nije prekršaj.

Galerija


Lavina reakcija nastala je nakon odluke Visokog prekršajnog suda da poklik ''Za dom spremni'' u pjesmi Bojna Čavoglave Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj.

Vezani članci Peđa Grbin i Andrej Plenković Plenković oštro po oporbi i Grbinu: "Bez asistencije s Pantovčaka nitko ne bi ni znao da je on predsjednik SDP-a" Zoran Maras Zbog njegove majice HOS-a Milanović je lani napustio Okučane. Danas je razgovarao s predsjednikom i poručuje: "Nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata"

Uskoro će se oglasiti i Ustavni sud, koji je prije ovoga imao četiri presude o neustavnosti poklika Za dom spremni.

Po jučerašnjoj odluci Visokog prekršajnog suda pozdrav se ne smije izvikivati, ali se smije pjevati. Tu je i odluka Vladine komisije da se ''Za dom spremni'' smije koristiti u komemoracijama pripadnika HOS-a. Tri različite institucije i tri različite odluke.

SDP: Skandalozna presuda

''Presuda je skandalozna. Ona je protivna zakonima i Ustavu RH. Protivna je temeljnim vrijednostima našeg ustava. Ona je protivna i odlukama prethodnih prekršajnih sudova i Ustavnog suda koji su potvrdili čak i Europski sud za ljudska prava.

Prema tome, ona ne može opstati kao takva. U tom kontekstu ovo je stvarno jedna lijepa slika koja nam dočarava koliko je politizirano hrvatsko pravosuđe jer suci sude više po svom političkom opredijeljenu, a manje po zakonu i Ustavu, ili sude pod političkim pritiskom.

Stoga SDP očekuje od nove državne odvjetnice da podnese Zahtjev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu kako bi se ova presuda anulirala'', poručio je SDP-ov Josip Klisović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr