Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri institucije, tri odluke

Nižu se reakcije na odluku o pokliku ZDS, SDP želi da se presuda anulira: ''Ona je skandalozna, protivna zakonima i Ustavu i ne može opstati''

Joško Klisović
Joško Klisović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marko Perković Thompson Marko Perković Thompson Foto: DNEVNIK.hr Joško Klisović Joško Klisović Foto: DNEVNIK.hr +0 Koncert Thompsona Galerija 1/3 >>
Nižu se reakcije na odluku Visokog prekršajnog suda kako Thompsonov poklik ''Za dom spremni'' u pjesmi Bojna Čavoglave nije prekršaj.

Lavina reakcija nastala je nakon odluke Visokog prekršajnog suda da poklik ''Za dom spremni'' u pjesmi Bojna Čavoglave Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Uskoro će se oglasiti i Ustavni sud, koji je prije ovoga imao četiri presude o neustavnosti poklika Za dom spremni.

Po jučerašnjoj odluci Visokog prekršajnog suda pozdrav se ne smije izvikivati, ali se smije pjevati. Tu je i odluka Vladine komisije da se ''Za dom spremni'' smije koristiti u komemoracijama pripadnika HOS-a. Tri različite institucije i tri različite odluke.

SDP: Skandalozna presuda

''Presuda je skandalozna. Ona je protivna zakonima i Ustavu RH. Protivna je temeljnim vrijednostima našeg ustava. Ona je protivna i odlukama prethodnih prekršajnih sudova i Ustavnog suda koji su potvrdili čak i Europski sud za ljudska prava.

Prema tome, ona ne može opstati kao takva. U tom kontekstu ovo je stvarno jedna lijepa slika koja nam dočarava koliko je politizirano hrvatsko pravosuđe jer suci sude više po svom političkom opredijeljenu, a manje po zakonu i Ustavu, ili sude pod političkim pritiskom.

Stoga SDP očekuje od nove državne odvjetnice da podnese Zahtjev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu kako bi se ova presuda anulirala'', poručio je SDP-ov Josip Klisović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene