Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer Ivo Sanader kazao je danas kako potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac "zna i slaže se s tim, da neće on, nego Vlada određivati datum priznanja Kosova".


Zamoljen da komentira Uzelčevu izjavu kako još nije došlo vrijeme da Hrvatska prizna Kosovo, Sanader je, na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a, rekao kako treba provjeriti je li ta izjava točno prenesena.

Vezani članci Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić: „Beograd neće pristati na ultimatume Kosova, neće biti lako onima koji su mislili da će Srbiji uzeti sve“ Slika nije dostupna Sanader: Nećemo skakati na prvu loptu s priznavanjem Kosova

"Ako jest, Uzelac zna i slaže se s tim da neće on određivati datum priznanja Kosova, nego da će o tome odlučiti Vlada, a Uzelac će, kao potpredsjednik Vlade, biti dio te odluke", rekao je Sanader.

Da još nije došlo vrijeme da Hrvatska prizna Kosovo Uzelac je rekao za nedjeljno izdanje banjalučkih "Nezavisnih novina".

"Još nije došlo to vrijeme, jer da je došlo vrijeme za tu odluku ona bi bila i donesena", rekao je Uzelac.

Sanader se danas suglasio s ocjenom predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića da je ostalo neriješenih pitanja između manjina i većinskog naroda u Hrvatskoj.

"Naravno da ima još neriješenih pitanja. Želimo punu integraciju manjina", rekao je Sanader, podsjetivši da je u koalicijskom sporazumu dogovoreno da će se SDSS zalagati za bolji status hrvatske manjine u Srbiji.